• 瀏覽: 2,872
  • 回覆: 10
如題,謝謝。

引用:
原帖由 kormer 於 2023-9-8 20:30 發表

如題,謝謝。
還是可以用它呢?

Web application 來來去去都係server side 和 client side,請搞清楚D concept.
React 係client side framework.
呢D client side framework 係方便大家唔洗寫咁多code。
如果唔用framework 未自己寫javascript + html 囉。

引用:
原帖由 尹巴士頓 於 2023-10-18 15:33 發表

Web application 來來去去都係server side 和 client side,請搞清楚D concept.
React 係client side framework.
呢D client side framework 係方便大家唔洗寫咁多code。
如果唔用framework 未自己寫javascript + html 囉。
想用framework呀,因為可以縮短開發時間,但眼見除了react還有angular和vue,不知道怎樣選擇。覺得react都唔錯,亦有react native開發手機apps。不知道現在是否還是這個趨勢。

因為React 係base on 原本javascript,所以比較容易學,angular 就要重頭學佢D concept 和object.
想知個trend 自己google 下啦,成日要人spoon feed.

引用:
原帖由 尹巴士頓 於 2023-10-18 17:17 發表

因為React 係base on 原本javascript,所以比較容易學,angular 就要重頭學佢D concept 和object.
想知個trend 自己google 下啦,成日要人spoon feed.
好的,試試先

React
Vue
Angular
Preact
Lit
Svelte
AlpineJS
SolidJS
HTMX
Qwik

原來都幾百花齊放...

引用:
原帖由 kormer 於 2024-4-4 09:53 發表

React
Vue
Angular
Preact
Lit
Svelte
AlpineJS
SolidJS
HTMX
Qwik

原來都幾百花齊放...
個 list 冇 uniapp?

引用:
原帖由 lhcdims 於 2024-4-5 21:49 發表

個 list 冇 uniapp?
唔清楚呀,可能未有啫

有很多種方式的。。可以交流下

php

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]