• 瀏覽: 12,539
  • 回覆: 49
+6
因本人家裡安了HKBN和CMHK兩間寬頻公司1000M,因不想放兩部router,請問你們有沒有可以插兩條wan的router?只是家用有沒有比較便宜和易安裝設定的?

大把,我用左 N 年啦!N 年前就少,同埋好貴,宜家就超級平啦,例如呢部夠平未?

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-8-17 19:09 發表

大把,我用左 N 年啦!N 年前就少,同埋好貴,宜家就超級平啦,例如呢部夠平未?

謝謝 但這款國內的香港用到嗎?設定有冇不同和容易嗎?

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-8-17 19:09 發表

是否自己換英式插頭

引用:
原帖由 patrickyee 於 2023-8-17 19:11 發表

是否自己換英式插頭
我屋企係用電軌

如果你識搞就換英式13A囉,唔識可以買個好少少的旅行萬能轉換插,router 好細 W 都安全

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-8-17 19:15 發表

我屋企係用電軌

如果你識搞就換英式13A囉,唔識可以買個好少少的旅行萬能轉換插,router 好細 W 都安全
明白

引用:

你自己用的是哪一款設定容易嗎 是否主線有問題就會跳去副線網絡

引用:
原帖由 patrickyee 於 2023-8-17 19:18 發表

你自己用的是哪一款設定容易嗎 是否主線有問題就會跳去副線網絡
呢只 ax5400 電競版,我冇裝兩條wan,不過佢有兩條 wan 一齊用的功能,用左 N 年個隻 tp-link 都可以自動跳

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-8-17 19:27 發表

呢只 ax5400 電競版,我冇裝兩條wan,不過佢有兩條 wan 一齊用的功能,用左 N 年個隻 tp-link 都可以自動跳
明白,謝謝回答。 等我上淘寶了解。 你用的TP是什麼型號我也去看看, 你當時買多少錢? 設定是否容易

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-8-17 19:27 發表

小米哪隻設定容易嗎?說明是否有說自動跳?

引用:
原帖由 patrickyee 於 2023-8-17 19:28 發表

明白,謝謝回答。 等我上淘寶了解。 你用的TP是什麼型號我也去看看, 你當時買多少錢? 設定是否容易
個隻tp-link係當年係企業級路由器,停左產好耐架啦!

引用:
原帖由 patrickyee 於 2023-8-17 19:29 發表

係好容易設定,家用路由器黎,spec 有講係雙 wan 一齊用

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-8-17 19:30 發表

個隻tp-link係當年係企業級路由器,停左產好耐架啦!
明白

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-8-17 19:31 發表

係好容易設定,家用路由器黎,spec 有講係雙 wan 一齊用
感謝我想淘寶了解問他們先

引用:
原帖由 patrickyee 於 2023-8-17 19:29 發表

大概咁樣:

鍵盤翻頁
左右