• 瀏覽: 7,826
  • 回覆: 110
  • 追帖: 3
+16
下個月就轉香港寬頻1000 MB,想請教吓而家個router用咗好耐,如果換新嘅$1000樓下得唔得?有咩好選擇,有冇網友可以介紹吓

Tplink平

引用:
原帖由 wales2007 於 2023-1-24 14:27 發表
Tplink平
我唔係太熟,有冇咩型號介紹

去林雪睇

tplink ax73 
asus 58u

之前我睇中呢兩隻:
asus rt-ax58u:1千行貨
小米 redmi ax5400 電競版:5百幾水貨

結果我揀左小米,主要係因為全屋都係小米 aiot,同埋需要打機

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-1-24 16:02 發表
之前我睇中呢兩隻:

結果我揀左小米,主要係因為全屋都係小米 aiot,同埋需要打機
個仔電腦要打機,小米lag唔lag

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-1-24 16:02 發表
之前我睇中呢兩隻:

係咪呢隻

引用:
原帖由 alexwon2017 於 2023-1-24 16:18 發表

個仔電腦要打機,小米lag唔lag
我為左打機,換左呢隻線:

舊線係 cat5e,反正裝修就換曬,電競版確實係完全唔 lag 機(有個lan port 叫電競通道),佢【話】延時低D,我都唔知係唔係,冇比較過

不過覆蓋範圍係好過上一代redmi ax3000,之前我要兩隻router,換左呢隻電競版就一隻搞掂(900幾實尺4房),提醒師兄唔好買 ax5400 非電競版,平兩舊水但係聽講差少少,同ax3000差不多

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-1-24 16:58 發表

我為左打機,換左呢隻線:

舊線係 cat5e,反正裝修就換曬,電競版確實係完全唔 lag 機(有個lan port 叫電競通道),佢【話】延時低D,我都唔知係唔係,冇比較過: ...
咁我圖中呢隻係咪ok?係錯?唔該您🙏🏻🙏🏻

引用:
原帖由 alexwon2017 於 2023-1-24 16:19 發表

係咪呢隻
係就係,不過我都唔知香港有行貨,自己拼多多買左:

另外如果識搞大陸vpn,睇官方大陸劇同官方 cctv5 體育,華碩個隻係方便D架!小米就麻煩好多!上次世界盃我都搞左幾個鐘

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-1-24 17:01 發表

另外如果識搞大陸vpn,睇官方大陸劇同官方 cctv5 體育,華碩個隻係方便D架!小米就麻煩好多!上次世 ...
我唔識攪呢d,試個月先買左個安博盒子

引用:
原帖由 alexwon2017 於 2023-1-24 17:02 發表

我唔識攪呢d,試個月先買左個安博盒子
安博就最方便,我都係用小米電視睇,冇用盒

我剛剛淘寶搵好似唔見有電競版賣

引用:
原帖由 lhcdims 於 2023-1-24 17:01 發表

另外如果識搞大陸vpn,睇官方大陸劇同官方 cctv5 體育,華碩個隻係方便D架!小米就麻煩好多!上次世 ...
咁插頭易換嗎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]