• 瀏覽: 11,356
  • 回覆: 16
之前簽了24個月, 原來於2022年1月16日已到期, 過往10個月一直交緊$463一個月!!  請問各位, 依家最優化可以點做呢?  打去cut 再簽24個月?  定還是轉台?  不過會影響myTV Super嗎?  我係Gold版, 每個月另外比$98的.  謝謝大家意見.

你都唔mind啦!繼續俾$$啦...

依家新客做緊99包mytv gold 1000m

你而家第一時間係要問清楚仲有冇約,冇約就即時攞 cut form,因為停用點都要有一個月通知,跟住就要同打嚟嘅sales 打交道,睇吓可以鍊到幾低價。最好再睇吓你屋企仲有冇其他選擇,有啱價最好就係轉會,HKBN對舊客係最孤寒嘅。

個MYTV GOLD應該唔會係大問題,好似上面位師兄講,你個價出面好多機會攞到,如果你執意要走,佢哋都會sell你留番個MYTV GOLD。

🤔TVB真係咁好睇.?
我情願要Disney+

引用:
原帖由 賭精精精 於 2022-11-25 10:54 發表
之前簽了24個月, 原來於2022年1月16日已到期, 過往10個月一直交緊$463一個月!!  請問各位, 依家最優化可以點做呢?  打去cut 再簽24個月?  定還是轉台?  不過會影響myTV Super嗎?  我係Gold版, 每個月另外比$98的.  謝謝大家意見.
樓主情況同我差不多,HKBN 價唔靚,轉咗去 Netvigator, 然後自己搵 myTV SUPER, 都喺$98一個月
註:Netvigator 沒有 myTV SUPER bundle

到期前冇俾電話你叫你續約咩?不過通常叫你續約都係價錢貴咗嘅,好仆街。

引用:
原帖由 bluejays 於 2022-11-28 01:52 發表
你而家第一時間係要問清楚仲有冇約,冇約就即時攞 cut form,因為停用點都要有一個月通知,跟住就要同打嚟嘅sales 打交道,睇吓可以鍊到幾低價。最好再睇吓你屋企仲有冇其他選擇,有啱價最好就係轉會,HKBN對舊客係最孤寒嘅。

個MYTV GOLD應該唔會係大問題,好似上面位師兄講,你個價出面好多機會攞到,如果你執意要走,佢哋都會sell你留番個MYTV GOLD。
依家冇計,因為有約,唯有用到2024年1月,佢比我my TVgold $68/月,減左$30/月。

引用:
原帖由 賭精精精 於 2022-11-30 17:54 發表

依家冇計,因為有約,唯有用到2024年1月,佢比我my TVgold $68/月,減左$30/月。
$68 MYTV GOLD都唔錯啦,出面剩要 MYTV GOLD未必有呢個價。

咁你個寬頻而家轉咗,定係留番2024到期再考慮?

引用:
原帖由 bluejays 於 2022-12-2 17:16 發表

$68 MYTV GOLD都唔錯啦,出面剩要 MYTV GOLD未必有呢個價。

冇計,唯有等到2024年1月,我拖到2023年12月,再傾,價唔靚就走。

$463 咁貴,其他公司無覆蓋咩

引用:
原帖由 無竹禪師 於 2022-12-4 00:11 發表
$463 咁貴,其他公司無覆蓋咩
樓主大頭蝦,完左約繼續用,佢咪用無約plan收費。不過又唔怪得HKBN的,到期前半年佢已開始轟炸你提你續約,又電話又SMS又email,煩到乜咁,冇可能唔知唔記得的。我都幾乎瀨,cut form遲左2日入不足一個月通知

引用:
原帖由 bluejays 於 2022-12-2 17:16 發表

撘單問如果不上台有甚麼mytv gold計劃方式去申請?

引用:
原帖由 jetdone 於 2023-1-9 22:43 發表

撘單問如果不上台有甚麼mytv gold計劃方式去申請?
上無線 myTV super網頁 subscribe佢 plan都得,不過比較貴,網頁同 app冇解碼器都 $78 每月一年約

引用:
原帖由 有心法師 於 2022-11-27 22:18 發表
依家新客做緊99包mytv gold 1000m
而家仲有冇呢個優惠?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]