• 瀏覽: 6,344
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
+5
想買printer自己印相 (想要質素好的),有無好推介?
budget 3000樓下

引用:
原帖由 焦急不安的榴槤 於 2022-9-28 00:04 發表
想買printer自己印相 (想要質素好的),有無好推介?
budget 3000樓下
都係canon ,你睇下呢兩部是否適合你

PIXMA PRO-200

專業啲就呢個imagePROGRAF PRO-300

去 塊逃尾 曬相好過啦
每張不用三元
毎次最低消費20元

逃保印本相冊幾兜野人仔,朋友年年都為個細路印1本

買部printer又要另花錢買墨買相紙, 部機又要搵位放,樓上話齋, 快圖美算啦, 平靚正

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2022-9-28 09:50 發表
買部printer又要另花錢買墨買相紙, 部機又要搵位放,樓上話齋, 快圖美算啦, 平靚正
我以為自己印會靚過快到尾添

大家又點睇 Canon SELPHY CP1500, 呢部印相靚唔靚?

引用:
原帖由 焦急不安的榴槤 於 2022-9-28 11:59 發表
大家又點睇 Canon SELPHY CP1500, 呢部印相靚唔靚?
打印技術: 熱昇華打印技術(連保護膜),正,無印咀塞墨問題,靚過inkjet同laser,不過唔會印到大張嘢,呢部最大印到明信片size

引用:
原帖由 productdesigner 於 2022-9-28 12:11 發表

打印技術: 熱昇華打印技術(連保護膜),正,無印咀塞墨問題,靚過inkjet同laser,不過唔會印到大張嘢,呢部最大印到明信片size
即係普通相片4R size?
咁都幾好喎,好似簡單d無咁複雜

引用:
原帖由 焦急不安的榴槤 於 2022-9-28 12:16 發表

即係普通相片4R size?
咁都幾好喎,好似簡單d無咁複雜
比4R細啲
打印最大: 明信片尺寸、無邊距 — 100.0 x 148.0 毫米
4R size: 102 × 152 mm

https://www.youtube.com/watch?v=t3R2wRiNLHU

引用:
原帖由 productdesigner 於 28-9-2022 12:11 發表

dye sub機個頭有死點就GG, 仲係好易奶野

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-9-28 12:36 發表

dye sub機個頭有死點就GG, 仲係好易奶野
起碼唔會無印一排就塞噴咀咁麻煩

引用:
原帖由 productdesigner 於 28-9-2022 12:43 發表

起碼唔會無印一排就塞噴咀咁麻煩
常用係唔會塞

小米,平一倍:

引用:
原帖由 焦急不安的榴槤 於 2022-9-28 11:59 發表
呢部前兩代model 我有用, 唔錯架, 只係要買佢特定相紙(盒裏面會跟埋色帶), 平均唔駛$2張, 又唔駛驚墨盒會塞, 因為佢唔係噴墨, 係熱焊幾層色帶上去, 我最buy 佢每印相會最後會有一層類似過膠效果0既保護膜, 啲相十年八年都無變過色

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]