• 瀏覽: 5,517
  • 回覆: 14
本主題由 peterchan 於 2022-9-26 22:38 分類

256GB 買二手啦, dc fever 賣 $150 左右

引用:
原帖由 忽傾嚇 於 2022-9-25 22:46 發表
MX500囉,駛諗

https://www.price.com.hk/product.php?p=288500

MX500買1T啦

引用:
呢個年代仲買256 ,買1tb啦!
平平哋kingston都好用

引用:
原帖由 xieling 於 2022-9-26 10:14 發表

呢個年代仲買256 ,買1tb啦!
平平哋kingston都好用
買1tb冇咩意思既
基本上有野都會save去external harddisk

引用:
原帖由 忽傾嚇 於 26-9-2022 14:43 發表

買1tb冇咩意思既
儲去外置高危,要做backup

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-9-26 15:45 發表

儲去外置高危,要做backup
外置已經係backup喎

唔通要多一隻外置黎backup隻外置

引用:
原帖由 忽傾嚇 於 2022-9-26 14:43 發表

買1tb冇咩意思既
外置不如買個百度5T雲,一樣係幾舊啫...

引用:
原帖由 McCanick 於 2022-9-26 16:27 發表

外置不如買個百度5T雲,一樣係幾舊啫...
網絡係咪會有時間限制
如過期等

引用:
原帖由 忽傾嚇 於 2022-9-26 16:25 發表

Backup 既意思係有兩份相同既檔案放唔同既地方
就咁將D野放係外置硬碟並不是Backup
如果你真係有既咪你啱

否則如果話要買*多*一隻外置硬碟做*Backup*並不是錯

引用:
樓主備份甚麼資料?電話裡的資料?

引用:
原帖由 忽傾嚇 於 26-9-2022 16:25 發表

照你講法我估你要買外隻啦,電腦用250SSD照計唔夠放,除非係好少野又冇圖,再copy一份去外置,同時有2份就正確

如果只得獨頭而係放外置就祝你好運

引用:
原帖由 pes2068 於 2022-9-26 17:08 發表

網絡係咪會有時間限制
如過期等
唔使怕冇錢...你個個月返工有糧出嘛...

今日黃金sandisk 2.5吋 2tb $888😁

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]