• 瀏覽: 15,410
  • 回覆: 38
  • 追帖: 1
+2
測試時間係23/9/2022 22:40 佢重打黎叫我續約

5G高科技嚟喎...重想點...

引用:
原帖由 duck12345678 於 2022-9-23 22:40 發表
兄弟 本人測試過數馬桶的頻譜 他改了2100MHz作為人人所說架5G 流量得2Mb左右 如果你信號得2格 你的設備不會轉去較高的流量頻率1800MHz 我以經投訴多次 及派了三條工程師來家況 然然解決不了 所以經雙方同意 歡喜的解約了 數馬通服務幾好 但網絡編排有點混亂 不日可能有所改善

引用:
原帖由 4x6 於 2022-9-24 14:04 發表

兄弟 本人測試過數馬桶的頻譜 他改了2100MHz作為人人所說架5G 流量得2Mb左右 如果你信號得2格 你的設備不會轉去較高的流量頻率1800MHz 我以經投訴多次 及派了三條工程師來家況 然然解決不了 所以經雙方同意 歡喜的解約了 數馬通服務幾好 但網絡編排有點混亂 不日可能有所改善

引用:
原帖由 4x6 於 2022-9-24 14:04 發表

我訊號燈收爆,但只比2 mb我

引用:
原帖由 duck12345678 於 2022-9-24 14:49 發表

我訊號燈收爆,但只比2 mb我
打電話去問問 如果他在一星期內還解決不了問題 還一路拖 不用問他什麼解決 找日放假 去香港電訊管理局 當本地遊 記得帶齊合約同証明 好多時電訊管好賴皮 一定要要証明文件先開單 

引用:
原帖由 duck12345678 於 2022-9-23 22:40 發表
快測試要用電訊管理局的測速程式 他測速後有 回執號碼 用筆抄下 一至7的網速記錄 可用錄影 可抄下測試回執號碼的 個別的測速電訊管理局系不承認

引用:
原帖由 4x6 於 2022-9-24 16:37 發表

快測試要用電訊管理局的測速程式 他測速後有 回執號碼 用筆抄下 一至7的網速記錄 可用錄影 可抄下測試回執號碼的 個別的測速電訊管理局系不承認
今日星期六中午上番3x mb, 已是我用左年半可享受到5G速度

3HK 都有5G 寬頻可以試試既

引用:
原帖由 duck12345678 於 2022-9-24 22:12 發表

今日星期六中午上番3x mb, 已是我用左年半可享受到5G速度
師兄set死收4g把啦.我都放棄咗收5g成兩月了.速度都有50-100Mbps.

引用:
原帖由 kenleung148 於 2022-9-26 01:37 發表

師兄set死收4g把啦.我都放棄咗收5g成兩月了.速度都有50-100Mbps.
其實點set? 你意思係search wifi時唔用5G果個?

引用:
原帖由 duck12345678 於 2022-9-26 09:11 發表

其實點set? 你意思係search wifi時唔用5G果個?
唔係. 有得set收4G唔收5G的.我係用desktop較.
首先入佢設定網址 192.168.0.1
中間有"我的路由器"OFF"咗個5G先.
然後 "網絡設定"-> 選擇網絡 -> 僅4G. 根住出番去"ON"番個4G就得. (收4G第四粒燈會轉籃色).

引用:
咁差就唔好續啦, 捱到完約轉第二間仲好

引用:
一般睇戲夠用嗎?

引用:
原帖由 賭霸天下 於 2022-9-27 08:14 發表

一般睇戲夠用嗎?
2mb既時間冇試睇戲

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]