• 瀏覽: 6,676
  • 回覆: 10
根據VideoCardz報道顯示,近期RTX3090 Ti的價格出現大幅下滑,其中EVGA定制型號EVGA GeForce RTX 3090 Ti FTW3 Gaming,原價為2149美元,直接大幅下跌1000美元,到手價位1149美元,性價比超級之高。

此外,好似EVGA嘅FTW3 Ultra Gaming現售價1199美金(-1000美金),FTW3 Black Gaming現售價1399美金(-600美金)。 基本都出現了不同程度的下跌。

引用:
原帖由 笑靨如花 於 2022-8-10 09:17 發表
根據VideoCardz報道顯示,近期RTX3090 Ti的價格出現大幅下滑,其中EVGA定制型號EVGA GeForce RTX 3090 Ti FTW3 Gaming,原價為2149美元,直接大幅下跌1000美元,到手價位1149美元,性價比超級之高。
多謝分享。去newegg到手價要1349。近排供過於求,價仍在下跌,可能遲d真係1000到手,不過都唔會買,450w太熱唔環保,打機打到成間房都暖晒。

引用:
原帖由 笑靨如花 於 2022-8-10 09:17 發表
問題係呢個牌子喺啲香港電腦網店見唔到有喎,會唔會呢張咭冇喺香港賣呀?

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2022-8-10 19:27 發表

問題係呢個牌子喺啲香港電腦網店見唔到有喎,會唔會呢張咭冇喺香港賣呀?
evga退出香港市場多年,以前我係香港本地執過部全身evga硬件砌機,evga主板 evga顯示卡 evga火牛

好事丫, 從前真係明搶得太過份!

引用:
原帖由 Mannerdm 於 2022-8-10 19:50 發表

evga退出香港市場多年,以前我係香港本地執過部全身evga硬件砌機,evga主板 evga顯示卡 evga火牛
原來如此...咁樓主出呢個貼又有乜意義呢?

引用:
原帖由 神仁GTA 於 2022-8-11 13:30 發表

原來如此...咁樓主出呢個貼又有乜意義呢?
大把人直接係美森買evga

引用:
原帖由 Mannerdm 於 2022-8-11 13:32 發表

大把人直接係美森買evga
理論上應該平過喺香港買...

就快出新卡,D人又窮左,加上少左好多掘礦需求,所以 跌價係正常

之前係炒價. 現在唔呃人當皇恩浩蕩?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]