• 瀏覽: 9,770
  • 回覆: 30
https://news.xfastest.com/nvidia/115132/nvidia-33/

睇見這新聞, 都忍唔住要笑了

惡有惡報啦, 先前炒貴成倍去賣丫嗱

不過RTX40出唔出都唔理佢囉
反正我睇中的係pcie 5的新一代AMD顯卡,

N記下年仲賣pcie 4的RTX40呀

放縱班零售商抬價來迫用家食炒價去買N記卡, 

而家成大批卡滯銷, N記都咪話唔報應囉

呢兩年, gamer 真係受夠氣

咁樣,係咪30系又想加返價?

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2022-7-18 21:26 發表
呢兩年, gamer 真係受夠氣
所以我都把幾火, 今期唔玩N記, 玩炒??等你N記攬炒啦!

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2022-7-18 22:48 發表
咁樣,係咪30系又想加返價?
最近RTX30劈價丫嘛

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-7-18 23:35 發表

最近RTX30劈價丫嘛
劈價?現在回到當年官方美元售價未?當日賣過萬的Rtx3070老王已經賺突了,就算現在官價賣我估老王亦起碼20,30%毛利,人家庫存多小又如何呢?

引用:
原帖由 leungmanman 於 2022-7-19 08:06 發表

劈價?現在回到當年官方美元售價未?當日賣過萬的Rtx3070老王已經賺突了,就算現在官價賣我估老王亦起碼20,30%毛利,人家庫存多小又如何呢?
3070正常價係幾多?

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2022-7-19 09:02 發表

3070正常價係幾多?
Msi inno入門都是$4800咁上下,比起20個月前平了一半,以下借圖的官方售價。

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2022-7-19 09:02 發表

3070正常價係幾多?
其實我們應該無須埋啲(天下本無事,庸人多自憂)心態,講真擔心自己荷包無錢多過老王庫存多喇。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2022-7-19 09:33 發表

其實我們應該無須埋啲(天下本無事,庸人多自憂)心態,講真擔心自己荷包無錢多過老王庫存多喇。
唔理?怎會咁蠢益炒家?送錢俾炒家,佢地多謝冇句!

今次除了amd,仲有intel入場同佢‘’鏈‘

N記容許炒家胡作非為,失民心了

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-7-19 11:59 發表
今次除了amd,仲有intel入場同佢‘’鏈‘

N記容許炒家胡作非為,失民心了
3070會唔會跌到3500

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2022-7-19 17:13 發表

3070會唔會跌到3500
唔買囉,下午都基本上會出pcie5顯卡,基本上呢批係舊貨,賣剩蔗!

新貨估12月都出啦!

留意,rtx40其實應上年推出的,今年應該推rtx50

墊了兩plus的規格仲買?

我買佢對手的好過

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]