• 瀏覽: 7,336
  • 回覆: 15
  • 追帖: 2
求一張list $5000蚊左右,想打普通online game。主要用黎執圖用ai ps 都需要用
會自己去黃金買。之前部機用用下boom一聲著火花 感謝各位

引用:
原帖由 jeny1990 於 22-6-2022 13:37 發表
求一張list $5000蚊左右,想打普通online game。主要用黎執圖用ai ps 都需要用
ai ps i5級數多ram就得32G比較好,打機就睇遊戲要求,唔想買顯卡就AMD比較好

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-6-22 14:15 發表

ai ps i5級數多ram就得32G比較好,打機就睇遊戲要求,唔想買顯卡就AMD比較好
買張平小小又用得吓的Rtx3060 12g顯卡都近$3000,想問吓佢嗰五千budget搞得啲乜樣出來?

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-6-22 14:15 發表

打機打d好小要求的onlinegame 唔係動作類。  如果加多dd budget 可以比條有顯示卡的list?  加因次次買無顯示卡的電腦都好快壞。  睇過好多list都係得i3。如i5 list 可以最平做到幾錢? thanks

引用:
原帖由 jeny1990 於 23-6-2022 18:43 發表

打機打d好小要求的onlinegame 唔係動作類。  如果加多dd budget 可以比條有顯示卡的list?  加因次次買無顯示卡的電腦都好快壞。  睇過好多list都係得i3。如i5 list 可以最平做到幾錢? thanks
冇顯卡應該難壞D,多隻香爐多隻鬼

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-6-23 18:52 發表

冇顯卡應該難壞D,多隻香爐多隻鬼
樓主要求 可能 5600g /5700g
打機有突(可以玩 生化危機8級數遊戲)

但宜家叫人買5600g /5700g 會唔會out

I5 12400 只可以打益智game ,
顆示卡又要$3k

引用:
原帖由 hellohk2012 於 25-6-2022 16:15 發表

樓主要求 可能 5600g /5700g
打機有突(可以玩 生化危機8級數遊戲)

但宜家叫人買5600g /5700g 會唔會out

I5 12400 只可以打益智game ,
顆示卡又要$3k
急用冇計,等得就等7000堆

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-6-25 17:43 發表

急用冇計,等得就等7000堆
如果6500 budget呢有咩選擇? 😵💫😵💫😵💫😵💫

引用:
原帖由 jeny1990 於 29-6-2022 13:58 發表

如果6500 budget呢有咩選擇? 😵💫😵💫😵💫😵💫
要打機冇得搞,顯卡都去左1半錢,唔打機都仲可以上i7級數

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-6-29 14:16 發表

$6500救世者之樹果donlinegame都無法?  i7唔打機但用aips 得唔得, 之前部i5都唔多掂,檔案一大就hang機。   另外amd內置顯卡有咩就快出 or 可以比個list。thanks ching

係要用咩野軟件就睇官方系統要求

AMD新野9月尾出未有list

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-6-30 13:13 發表
係要用咩野軟件就睇官方系統要求

AMD新野9月尾出未有list
以下呢個list 弱打d好普通要求online,ps同ai ,有時候做下3d rendering(好小用3d)。又掂唔掂呢? 謝謝x Intel Core i5-12400 BOX 行貨
價錢:$1,660

1 x ASRock B660M-HDV DDR4 Micro-ATX
價錢:$770

1 x ADATA XPG GAMMIX D20 16GB (2 x 8GB) DDR4 3200 Mhz C16
價錢:$520

1 x WD Black SN750 500GB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$569

1 x Gigabyte GeForce RTX 3050 EAGLE 8GB GDDR6 (只限砌機)
價錢:$2,699

1 x Antec NX Series NX550 550W
價錢:$399

1 x Antec Value Solution Series VSK 10 (Plastic Window) Micro-ATX Case
價錢:$310

總計: $6,927

引用:
原帖由 jeny1990 於 2022-6-22 13:37 發表
唔好貪平用平價牛,成部腦最重要係隻牛,有乜頭暈身興成部機燒同火燭刀似

引用:
原帖由 productdesigner 於 2022-7-2 22:56 發表

唔好貪平用平價牛,成部腦最重要係隻牛,有乜頭暈身興成部機燒同火燭刀似
我之前電腦就係爆火花😭😭😭。好驚驚再黎多獲。ching可以幫手執執個list? 唉 望住都唔知點好

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-6-29 14:16 發表

平常用就算打game i5刀夠有突,打game最緊要係display card

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]