• 瀏覽: 5,488
  • 回覆: 32
  • 追帖: 1
如題,公司部printer壞壞地
老闆叫我幫手物色部printer,筆直四位數
但我對電腦方面唔在行,上黎請教各位師兄
港資細公司,約十幾人,對打印需求唔算太大
要有齊打印、複印、掃瞄功能
各位師兄有咩好推介

要印好快就laser,但laser粗用消耗品好貴,買2轉=機價,想粗用夠平既Epson有噴墨機,印100張都係1蚊雞

引用:
原帖由 Amyleung 於 22-6-2022 14:32 發表
要印好快就laser,但laser粗用消耗品好貴,買2轉=機價,想粗用夠平既Epson有噴墨機,印100張都係1蚊雞
而家INKJET仲快, 快到你驚

首先你要決定是否要印彩色, 如是用inkjet平D. price網幫到你.

你依D要求, 求其落高登買部都得啦

而家啲laser機都好平, 幾千蚊有找

買部Epson EcoTank
彩色墨水平到笑
仲要用極都用唔完
如果你想快就Laser
但睇你老細既Budget應該係想慳
咁既話買部EcoTank仲抵玩

引用:
原帖由 正經大方的間尺 於 2022-6-23 10:07 發表
而家啲laser機都好平, 幾千蚊有找
唔係講緊部機
講緊耗用品
就算laser機身幾平幾cheap都好
碳粉成本一定貴過墨水多多聲
少數怕長計
一係就考慮租機

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2022-6-22 16:43 發表
未做功課落高登
睇住俾人劏

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2022-6-22 15:27 發表

而家INKJET仲快, 快到你驚
哦?
有無好介紹
thx

引用:
原帖由 himhim68 於 24-6-2022 06:15 發表

哦?
有無好介紹
thx
要平就連續供墨機,要快可以睇epson 1分鐘100頁A4彩色雙面

引用:
原帖由 Amyleung 於 2022-6-22 14:32 發表
如果買兩轉碳粉等於一部機價錢
又真係唔太划算

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2022-6-22 16:43 發表
老細講到,驚買錯唔敢求其買

引用:
原帖由 edmondlee1818 於 2022-6-23 14:53 發表
買部Epson EcoTank
彩色墨水平到笑
仲要用極都用唔完
如果你想快就Laser
但睇你老細既Budget應該係想慳
咁既話買部EcoTank仲抵玩
EcoTank有幾個型號,想問邊部好?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]