• 瀏覽: 31,064
  • 回覆: 69
+3
因家中寬頻將完約,想轉下5G寛頻,問下各位意見,thx

SMT價錢平,但過左200GB可能會限速,
建議你了解埋3HK個5G BB,暫時聽番來少D投訴

引用:
原帖由 kcbad 於 2022-3-2 04:48 PM 發表
數碼通5G 係借4G行既假5G,所以5G 表現係咁多間之中最差最慢
如果你想用5G寛頻, 任何一間都OK, 除左數碼通假5G

引用:
原帖由 walterpong 於 2022-3-3 01:20 PM 發表

數碼通5G 係借4G行既假5G,所以5G 表現係咁多間之中最差最慢
如果你想用5G寛頻, 任何一間都OK, 除左數碼通假5G
呢位師兄講野夠中肯呀,
同埋好多5G plan過左200gb就會變慢,
所以要揀番間任用既好d

提示: 違規內容已被屏蔽
家用寬頻只會簡真無限
有FUP/限速都唔會考慮

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2022-3-3 04:18 PM 發表

呢位師兄講野夠中肯呀,
同埋好多5G plan過左200gb就會變慢,
所以要揀番間任用既好d
請問邊間係任用?遲D都可能有需要轉

引用:
原帖由 lhcdims 於 2022-3-3 08:20 PM 發表

請問邊間係任用?遲D都可能有需要轉
3HK任用呀,有7日免費試用,上網申請就得

用緊smt home5G收得都幾好
而且我用埋屋企人個學生優惠
所以一個月148蚊已經包埋ROTUER
仲要係6個月超短約
所以真係冇野好彈

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2022-3-2 07:19 PM 發表
SMT價錢平,但過左200GB可能會限速,
建議你了解埋3HK個5G BB,暫時聽番來少D投訴
我都用緊5G BB ,暫時速度真係冇乜特別

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2022-3-3 09:03 PM 發表

3HK任用呀,有7日免費試用,上網申請就得
有7日任用真係好,起碼可以試清楚

引用:
原帖由 jlee58945 於 2022-3-4 07:38 PM 發表

我都用緊5G BB ,暫時速度真係冇乜特別
暫時OK係因為你未夠200GB囉,過左就慢,
3HK呢D先真正任用,接收亦好D

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2022-3-5 02:56 PM 發表

暫時OK係因為你未夠200GB囉,過左就慢,
3HK呢D先真正任用,接收亦好D
Hello 3hk打手,3hk 5G寬頻限2個半徑50米地點用,唔係任用,你咁講會唔會犯商品說明條例?

引用:
原帖由 kcr202 於 2022-3-7 06:33 PM 發表

Hello 3hk打手,3hk 5G寬頻限2個半徑50米地點用,唔係任用,你咁講會唔會犯商品說明條例?
認得你,記得你係咁sell人用數碼通

引用:
原帖由 kcbad 於 2022-3-2 04:48 PM 發表
有師兄用到要提早CUT 約, 你可以PM 師兄問問
https://computer.discuss.com.hk/ ... page=4#pid546147809

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]