• 瀏覽: 34,283
  • 回覆: 166
  • 追帖: 6
上網訂購的行貨機價廉物美, 又有質素保證, 去深水埗砌機仲有咩優勢?

引用:
原帖由 死夜惡 於 2022-1-1 08:40 AM 發表
上網訂購的行貨機價廉物美, 又有質素保證, 去深水埗砌機仲有咩優勢?
你鍾意每個部件自己揀, 廠機冇得咁揀

引用:
原帖由 死夜惡 於 2022-1-1 08:40 AM 發表
齋up冇叉用,要最平即刻去淘啦...

唔好話去SSP 砌機, 係而家仲砌機而唔係買Notebook/廠機/平板, 甚至真係仲用電腦既人, 都比以往少好多。

電腦都留哂俾公司用。個人用戶只得番D打機友先仲會砌機

黃金底褲已經無人去

D人一系買廠機
一系網上砌機送上門

我每次大升級都係去centralxxxxxx, 主機板,cpu, ram, 牛,機箱。D sales幾好幾專業,不會hardsell, 比d合理建議你。有時真係要知大概有乜揀同埋價先選擇到合適嘅。跟住去食個牛腩河先去攞機。以前一兩年升一次級,而加五年先大升級。
gpu,ssd, speakers,mouse, monitor就不會去深水埗了。可能網上買,可能買二手。gpu我每代都升級。

引用:
換貨點樣玩😅😅😅

我多數都係whatsapp比腦場人,送上門之後比錢

直接自己砌

桌機都少人買,何況砌機

我都係鐘意買砌機,樣樣都可自己要的配件,Notebook/廠機 做唔到,顯示屏又可以買大D

引用:
原帖由 朱投炳 於 2022-1-1 09:52 AM 發表
唔好話去SSP 砌機, 係而家仲砌機而唔係買Notebook/廠機/平板, 甚至真係仲用電腦既人, 都比以往少好多。

電腦都留哂俾公司用。個人用戶只得番D打機友先仲會砌機
冇錯!打機要親自切最強最快最平

我淨係知好多人去深水埗砌女

如果打機果班通常砌機,彈性大,效能可以再加強。電競NB效能點都差D。但唔打機既就無乜特別砌機必要,一部NB已經好夠用。

引用:
原帖由 simon_mme 於 2022/1/2 13:53 發表
如果打機果班通常砌機,彈性大,效能可以再加強。電競NB效能點都差D。但唔打機既就無乜特別砌機必要,一部NB已經好夠用。
係, 打開機的唔會買行機。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]