• 瀏覽: 5,336
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
+2
新屋裝唔到光纖,想問邊間5G家居寬頻

引用:
原帖由 handsomeyin 於 2021-12-5 10:09 AM 發表
新屋裝唔到光纖,想問邊間5G家居寬頻
師兄我都想知!因住村屋,只有電盈的龜速上網,又貴又慢

引用:
原帖由 hungsing0 於 2021-12-5 11:54 AM 發表

如果係村屋, 你都只可以揀Smartone個home 5G
隔離台應該會有人貼張圖話咩3hk點好點好
但實際上如果你係大西北/西貢嘅村屋
3HK個覆蓋好差, 數據下再好都冇用
因為你屋企收唔到佢個5G network

睇下3台既5g BB,148/月,有7日冷靜期

引用:
原帖由 花* 於 2021-12-6 01:24 AM 發表

thank you!

引用:
原帖由 hungsing0 於 2021-12-5 11:54 AM 發表

住村屋可以試下Smartone嘅 home5G,佢可以免拉線又安裝方便
可以使用埋佢指定Router,價錢方面佢百幾蚊個月,十分抵玩
網速都係收得好穩定同load得順

引用:
原帖由 hungsing0 於 2021-12-6 11:54 AM 發表

thank you!
你走去門市join左個Plan先
萬一真係上得差
你7日內都可以拎去退呀
試下冇壞

引用:
原帖由 秋天。不見了 於 2021-12-6 08:22 PM 發表

住村屋可以試下Smartone嘅 home5G,佢可以免拉線又安裝方便
而且唔使用指定Router,價錢方面佢百幾蚊個月,十分抵玩
網速都係收得好穩定同load得順
有乜 Router 推介

引用:
原帖由 花* 於 2021-12-6 01:24 AM 發表

3都叫cover差,咁smt個d更加接受唔到

3同smartone都有,好似都係差唔多價錢同有7日試用,你可以試下睇下邊間個coverage好啲,然後再試。

引用:
原帖由 清晨正樓盤 於 2021-12-7 03:27 PM 發表
3同smartone都有,好似都係差唔多價錢同有7日試用,你可以試下睇下邊間個coverage好啲,然後再試。
有得試咪試左先,smt而家都未必係好

引用:
原帖由 or801215 於 2021-12-7 12:30 PM 發表

3都叫cover差,咁smt個d更加接受唔到
有數據好似比較可信

引用:
原帖由 or801215 於 2021-12-6 09:28 AM 發表
睇下3台既5g BB,148/月,有7日冷靜期
加多幾十蚊唔洗二百連埋router唔洗煩
我都用緊,原來都好順,用黎打機都ok

引用:
原帖由 redbar 於 2021-12-10 12:23 PM 發表

加多幾十蚊唔洗二百連埋router唔洗煩
我都用緊,原來都好順,用黎打機都ok
打到機呢個好重要

引用:
原帖由 bar109 於 2021-12-10 08:43 PM 發表

打到機呢個好重要
5G夠快呀,ping都好低

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]