• 瀏覽: 2,334
  • 回覆: 13
+3
見圖

多謝分享。

唔係唔得,但細機箱原意就係想佢簡簡單單,外置水冷即係要接駁水管入機箱cpu,但一般機箱又點會有位俾你穿喉入去。同埋有多舊野,一搬機時可能會漏水。雖然唔貴,但算唔上平,又要搵多個供電。係冇辦法中嘅辦法,升級機箱會係較好方法。

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2021/12/3 16:57 發表
多謝分享。

唔係唔得,但細機箱原意就係想佢簡簡單單,外置水冷即係要接駁水管入機箱cpu,但一般機箱又點會有位俾你穿喉入去。同埋有多舊野,一搬機時可能會漏水。雖然唔貴,但算唔上平,又要搵多個供電。係冇辦法中嘅辦法,升級機箱會係較好方法。
這外置水冷是給iTX機箱配有獨立顯卡的。 不只是CPU水冷。 是全系統水冷。

咁不如用大機

有D人細機插幾隻外置碟搞到8爪魚咁

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-12-3 05:27 PM 發表
咁不如用大機

完全同意
加依加路駁九百幾樣野出黎根本就失去用細機既意義

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021/12/3 17:27 發表
咁不如用大機

咁又係

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-12-3 05:14 PM 發表

這外置水冷是給iTX機箱配有獨立顯卡的。 不只是CPU水冷。 是全系統水冷。
咁你砌itx嚟做乜嘢🤣🤣🤣🤣

用得細機箱就係第一想慳位, 駁個外置水冷反而仲晒位, 不如用返大機箱

無咗風扇聲

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-12-4 05:13 PM 發表
用得細機箱就係第一想慳位, 駁個外置水冷反而仲晒位, 不如用返大機箱
中point, 少少白痴設計!
就算D外置火牛D細箱味又係多舊野,冇乜意思

引用:
原帖由 alee001 於 3/12/2021 15:38 發表
箱細用呢種仲好:
https://www.atechfabrication.com/products/HeatSync_2800HP_Mini-Client.htm
你這個機箱無價錢,應該唔平,仲要每樣都要加錢

阿荿整餅

水冷從入門到理賠

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]