• 瀏覽: 6,133
  • 回覆: 21
自己搬左出黎住,想問下可唔可以較到寬頻?

如果係唐樓可能冇光纖線,同埋有機會要行明線

引用:
原帖由 tonymn 於 2021-11-24 02:29 PM 發表
如果係唐樓可能冇光纖線,同埋有機會要行明線
咁樣又可能有D麻煩喎

而家有D 5G boardband都好方便,即插即用唔洗拉線呀

5G係可行選擇之一,見3台都係做緊148/月

引用:
原帖由 or801215 於 2021-11-24 04:37 PM 發表
5G係可行選擇之一,見3台都係做緊148/月
如果5G都咁平又ok喎,我問過如果係電話線上都要成2-3百蚊一個月

引用:
原帖由 GraceBBBBB 於 2021-11-24 07:10 PM 發表

如果5G都咁平又ok喎,我問過如果係電話線上都要成2-3百蚊一個月
5G唔係個口個地方收到,3HK好在有7日冷靜期可以試左先

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-11-24 07:36 PM 發表

我見佢個plan都係任上,用爆左冇話限速,咁都幾好

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-11-24 07:36 PM 發表

不過3個5G覆蓋都算多的

引用:
原帖由 pinkbar 於 2021-11-24 10:00 PM 發表

不過3個5G覆蓋都算多的
其實3台個5G cover全世界排名來講都幾高

引用:
原帖由 GraceBBBBB 於 2021-11-24 02:12 PM 發表
去問寬頻公司好過啦!

唐樓都好難裝寬頻
你自己落門市問下Home 5G好過啦
唔使拉線

引用:
原帖由 GraceBBBBB 於 2021-11-24 02:12 PM 發表
比較建議你用SMT嘅home5g上網plan
佢modem同router係2合1
唔使拉線好適合D住樓同住檔房嘅人

引用:
原帖由 GraceBBBBB 於 2021-11-24 19:10 發表

上網check下妳住嘅地方有無線可以到單位

引用:
原帖由 LambBB 於 2021-12-3 02:32 AM 發表
唐樓都好難裝寬頻
你自己落門市問下Home 5G好過啦
唔使拉線
但你個間有200GB FUP 限制呢
如果要唔使拉線, 3台既5G家用寬頻都唔使拉線, 仲無200GB 數據限制

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]