• 瀏覽: 5,090
  • 回覆: 13
其實係win10延伸,幾部機可以裝到刀裝晒,有問題自然會有問題

引用:
原帖由 半夏清涼的水樽 於 2021-10-29 01:08 AM 發表
如題,有啲驚microsoft又玩嘢
我都想知,所以觀望中

引用:
原帖由 半夏清涼的水樽 於 2021-10-29 01:08 AM 發表
如題,有啲驚microsoft又玩嘢
有spare機米裝黎玩下咯,有乜好驚

最大問題係唔知有咩問題

最唔鐘意佢下面條bar d嘢要強逼合併

早知唔咁快下載11啦 ,有點後悔。其中一個問題是打中文字,用倉頡打個欠字,打不到,只出現個久字,無得揀!
又例如轉用簡易,打兩個水水,只出現一個字,又係無得揀 !

引用:
原帖由 116M 於 2021-11-9 09:10 PM 發表
早知唔咁快下載11啦 ,有點後悔。其中一個問題是打中文字,用倉頡打個欠字,打不到,只出現個久字,無得揀!
我都用倉頡,冇你所講嘅問題!!!
欠欠欠,久久久

引用:
原帖由 tszkitc 於 2021-11-10 05:56 AM 發表

欠欠欠,久久久
明顯係人既問題

引用:
原帖由 tszkitc 於 2021-11-10 05:56 AM 發表

欠欠欠,久久久
系統裡面有意見及反映,聯繫了,第二日系統再更新,無事了 ,打中文字不論倉頡或速成,正常。

引用:
原帖由 煙民母親生賤種 於 2021-11-11 01:22 AM 發表

你應該係選左倉頡5代。我地用開倉頡3代。5代D碼好撚 on9, 同一個字兩代用唔同碼。我最終都係用返3代。我用 linux plasma, 可隨意選用 3 或 5

反映了,好快更新了,沒問題

引用:
原帖由 116M 於 2021-11-9 09:10 PM 發表
2年前,使用Chrome和Firefox的測試版,

也是打中文字都會出現問題,

於是只好使用正式版了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]