• 瀏覽: 2,885
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
本主題由 peterchan 於 2021-10-21 03:34 PM 分類
想教一下,我用二手3700X+Asus B550m tuf gameing plus wifi, 32GB 3200hz ram , wd sn850 500GB 240水冷排,3風扇,RTX 2060 OC 顯卡(舊),650W火牛(舊)PS15機箱…… 這樣是否合適嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 望見大大路人 於 2021-10-21 11:21 AM 發表

想教一下,我用二手3700X+Asus B550m tuf gameing plus wifi, 32GB 3200hz ram , wd sn850 500GB 240水冷排,3風扇,RTX 2060 OC 顯卡(舊),650W火牛(舊)PS15機箱…… 這樣是否合適嗎?
無乜大問題,不過唔有新買新 5600x/5800x 

等3900x落價再換會抵一點嗎?

引用:
原帖由 望見大大路人 於 2021-10-21 01:15 PM 發表

等3900x落價再換會抵一點嗎?
睇你咩用途,普通打機唔洗用到 3900

我用機內wifi上網,試過睇youtube 片時停咗畫面,跟住死機後要重新reboot!其後實是什麼問題呢?軟件出現問題?唔通軟件出現問題要重裝!

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2021-10-21 01:21 PM 發表

睇你咩用途,普通打機唔洗用到 3900
用黎剪4k剪,我估現在spec.應該夠用,但用上3900X 應會更好!

引用:
原帖由 望見大大路人 於 2021-10-21 01:52 PM 發表

用黎剪4k剪,我估現在spec.應該夠用,但用上3900X 應會更好!
當然更加好

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]