• 瀏覽: 3,264
  • 回覆: 7
本主題由 peterchan 於 2021-10-20 10:33 AM 分類
小弟新手,想問問各位高手關於砌機問題,用途主要用於給小朋友上中學用,一般上網,睇戲DVD,下載手機資料,不用作競電,用i3 10100,內置顯示咭。 記憶體16gb/ 500gb/ ,window10,budget $5300,請問大家價錢性價比Ok嗎?
i3足夠不夠用,同會不會過時Out了。i5會否些?
求各位電腦高手指敎,能給小弟一點知識。
謝謝🙏

熱賣及精選
引用:
原帖由 fs93 於 2021-10-19 11:24 PM 發表

小弟新手,想問問各位高手關於砌機問題,用途主要用於給小朋友上中學用,一般上網,睇戲DVD,下載手機資料,不用作競電,用i3 10100,內置顯示咭。 記憶體16gb/ 500gb/ ,window10,budget $5300,請問大家價錢性價比Ok嗎?
謝謝🙏
上dell買廠機,i5都是4千多有256gb ssd+1tb hdd

i3已經性能足夠

引用:
原帖由 fs93 於 2021-10-19 11:24 PM 發表

謝謝🙏
Lenovo ThinkCentre M70s (11DCS0AQ00) 價錢、規格及用家意見 - 香港格價網 Price.com.hk

引用:

謝謝🙏
Lenovo ThinkCentre M70s (11DCS06V00) 價錢、規格及用家意見 - 香港格價網 Price.com.hk

引用:

謝謝🙏
你本身有沒有mon?如果你不看dvd(乜仲有人睇嘅咩),不如買部mini pc。一個盒仔乜都有。

如果不買mini pc。都係買廠機如lenovo,hp。不要砌機。

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 20/10/2021 11:56 發表

你本身有沒有mon?如果你不看dvd(乜仲有人睇嘅咩),不如買部mini pc。一個盒仔乜都有。

如果不買mini pc。都係買廠機如lenovo,hp。不要砌機。
我冇芒,致於DVD已沒太多人看,但家𥚃N年前買落不少,現左聽各位師兄高手意見,小弟對電腦不太認識,都是買番行機算了。
謝謝各位高手師兄寶貴意見🙏

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]