• 瀏覽: 5,617
  • 回覆: 15
想問下有冇人用緊,如果用晒plan既數據量之後,上網會唔會好慢?

熱賣及精選
好似都係會限速的

即係得返幾Mbps咁?

引用:
原帖由 Polam5 於 2021-10-14 02:02 PM 發表

想問下有冇人用緊,如果用晒plan既數據量之後,上網會唔會好慢?
印象中仔冇話限速,但應該有公平使用原則

引用:
原帖由 RainyLuv 於 2021-10-14 09:37 PM 發表

印象中仔冇話限速,但應該有公平使用原則
如果係咁都ok,起碼唔洗限速先,屋企附近應該又唔會太多人一齊用既

引用:
原帖由 Polam5 於 2021-10-14 10:22 PM 發表

如果係咁都ok,起碼唔洗限速先,屋企附近應該又唔會太多人一齊用既
如果以手機黎講,其實都唔點形響點用

一個月 Data 無 1TB 以上都唔夠用

cmhk 完左只得8 mb
smartone 行fup,即係無分別

如果你自覺高用量,可以考慮3仔既5G,都係百零蚊,不限速無限用。
不過限地點,離開屋企50米會斷你線,家用應該OK。
其他個D會限速,不過唔限地點,電話PLAN用晒數據可以插入電話出街用。

引用:
原帖由 fwho 於 2021-10-15 10:02 PM 發表

如果你自覺高用量,可以考慮3仔既5G,都係百零蚊,不限速無限用。
其他個D會限速,不過唔限地點,電話PLAN用晒數據可以插入電話出街用。
其實5g重有個好處就係唔駛花時間拉線,
3hk個plan我知就有7日冷靜期,即係可以試左先

唐樓無光纖

引用:
原帖由 易榮生 於 2021-10-18 11:23 AM 發表

唐樓無光纖
所以當初數記先推5G寬頻,救左好多拉唔到線既人

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-10-16 08:30 PM 發表

其實5g重有個好處就係唔駛花時間拉線,
3hk個plan我知就有7日冷靜期,即係可以試左先
最近睇左個report,
香港5G網,3台最高分

引用:
原帖由 fwho 於 2021-10-15 10:02 PM 發表

3仔太貴啦

數記FUP唔會令到成個網速受影響,因為頻譜夠多,分到既訊號相對較多,覆蓋率都一樣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]