• 瀏覽: 8,325
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
以前貪平用中移動, 真係好後悔, 而家終於完約...

香港寬頻, 電訊盈科, 和記寬頻, Smartone 間間差不多價錢, 邊間好D??
真係唔好為左平20蚊...後悔2年....

熱賣及精選
引用:
原帖由 大耳窿 於 2021-10-11 07:08 PM 發表

香港寬頻, 電訊盈科, 和記寬頻, Smartone 間間差不多價錢, 邊間好D??
穩定香港寬頻和網上行(2間用過),數碼通喺租人線有機會租番有線

引用:
原帖由 大耳窿 於 2021-10-11 07:08 PM 發表

你中移用邊間線路?

我都唔知佢租邊間,問cs又話係自己公司線,70/月,真係唔好貪平,垃圾到死

如果只平十零廿蚊就真係唔好貪平呢少少錢,唔穩定成日斷線上上下網就無反應會讓人好勞氣架!打打下機個角色死左都唔知咩事!

3HK個個5G來,有7日冷靜期,試左先簽約,而且唔駛拉線安裝

引用:
原帖由 大耳窿 於 2021-10-12 03:33 PM 發表

我都唔知佢租邊間,問cs又話係自己公司線,70/月,真係唔好貪平,垃圾到死
有冇圖呀?公屋定私樓?這個價可能用有線(我估)

HKT. Network & Customer Services are stable.

引用:

早啲見到你個post我就唔使受罪,我惡夢啱啱先開始.,..................

引用:
原帖由 jack2323 於 2021-10-14 08:10 PM 發表

早啲見到你個post我就唔使受罪,我惡夢啱啱先開始.,..................
唉呀,你慘到住公屋先慳果幾10銀
你唔係住公屋,住私樓GA!洗唔洗慳果幾10銀?
用好D GA大公司啦
咪唔洗咁慘囉

HKBN最好,不過衰在貴
數記租佢地網絡,一樣服務質素但係平過佢地

引用:
原帖由 momkk123 於 2021-10-15 06:52 PM 發表

HKBN最好,不過衰在貴
數記租佢地網絡,一樣服務質素但係平過佢地
現在好似冇得選擇用邊條線,有人話數碼通門市唔會有人可以話你知。我試過喺數碼通網上登記(原本我用緊香港寬頻)結果話沒有覆蓋(之前數碼通只租HKBN)

HKBN就服務好,維修個D第二日即到
網上行就要睇彩數,有時等4日,有時要7日
如果你modem唔壞,呢樣野係唔洗理佢
網上行就外國網係會快少少
但係主要係香港網,其他HKBN同網上行都係差唔多
網上行價錢就平過HKBN
HGC,有線,數碼通,CMHK全部都唔會考慮

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-10-17 10:34 PM 發表

HKBN就服務好,維修個D第二日即到
網上行就要睇彩數,有時等4日,有時要7日
如果你modem唔壞,呢樣野係唔洗理佢
網上行就外國網係會快少少
但係主要係香港網,其他HKBN同網上行都係差唔多
網上行價錢就平過HKBN
HGC,有線,數碼通,CMHK全部都唔會考慮
咁就大鑊網上行要等幾日,如果modem 壞咗就真喺幾日都上唔到網。網上行和香港寬頻只是公屋居屋先平,我都喺只會用網上行同香港寬頻夠穩定

引用:
原帖由 lawlapkay 於 2021-10-18 04:07 PM 發表

咁就大鑊網上行要等幾日,如果modem 壞咗就真喺幾日都上唔到網。網上行和香港寬頻只是公屋居屋先平,我都喺只會用網上行同香港寬頻夠穩定
以前有用過網上行,2年合約,換7部機
最勁係第一日11am裝,4pm就壞機著紅燈
幾個鐘就壞了,打去叫佢換機,佢同你講等4日
你個邊冇師傅,全部都full booking
自從呢件事,我就轉了HKBN,HKBN都有壞機,但係暫時2次
HKBN第二日即有人上嚟換機,超快

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]