• 瀏覽: 8,833
  • 回覆: 21
  • 追帖: 2
+3
中國移動$118 1000 M
請問知唔知租邊間公司線?

上星期問過,佢話而家係自己線

早幾日前信箱收到的廣告!

附件

12a.jpg(51.88 KB)

2021-9-24 09:02 PM

引用:
原帖由 ~_~ 於 2021-9-24 11:33 AM 發表
上星期問過,佢話而家係自己線
自己線,真唔真?行人路上未見過中國移動渠蓋,HKBN, HGC, ... 就見得多

引用:
原帖由 dooropener 於 2021-9-24 11:00 PM 發表

自己線,真唔真?行人路上未見過中國移動渠蓋,HKBN, HGC, ... 就見得多

謝謝師兄相告

引用:
原帖由 dooropener 於 2021-10-2 03:02 PM 發表
謝謝師兄相告
不用客氣,我睇過工廠區有好多工程做緊但屋苑大廈小有, 我懷疑佢用緊有線寬頻條線

https://unwire.hk/2021/09/28/cmhkhuaweifttr/life-tech/

CMHK x 華為「FTTR光纖入房」   屋內每間房實現 1000Mbps 上網

可能會限制內容架喎

CMHK呢排係咁拉線,應該係想搶個市佔率。
指定屋苑收78個D係自已線,收118個D係租線,不過唔確定租邊間。

引用:
原帖由 fwho 於 2021-10-4 03:39 PM 發表
CMHK呢排係咁拉線,應該係想搶個市佔率。
指定屋苑收78個D係自已線,收118個D係租線,不過唔確定租邊間。
我唔覺中移動有光纖拉到我屋苑呀!我估可能用有線條線

中國移動上網好慢,過數據量就限速斷網,我係受害人。

引用:
原帖由 大笨象16號 於 2021-10-4 11:53 PM 發表
中國移動上網好慢,過數據量就限速斷網,我係受害人。
唔係呀,我住公共屋,簽3年,1000M,58元,超快 ! 抵用。

引用:
原帖由 iemiem 於 2021-10-31 10:24 PM 發表

唔係呀,我住公共屋,簽3年,1000M,58元,超快 ! 抵用。
真抵用,我住居屋價都要78蚊

引用:
原帖由 iemiem 於 2021-10-31 08:24 PM 發表

好多野睇你好唔好彩。
我用CMHK順過當年HKBN 100MB好多,
成日聽人講CMHK唔得,不過HKBN真係太廢,
諗住幾十蚊搏一搏,唔得我最多出多條PCCW。。
點知會有驚喜

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]