• 瀏覽: 4,852
  • 回覆: 17
  • 追帖: 3
月中 windows 10 update, update完就變咗 windows 11,而家重適應挭。

熱賣及精選
引用:
原帖由 ahbobo76 於 2021-8-28 12:51 發表

月中 windows 10 update, update完就變咗 windows 11,而家重適應挭。
真定假呀?咁快?

引用:
原帖由 Fly_Bird 於 2021-8-28 08:33 PM 發表

真定假呀?咁快?
係呀,update完後就變咗 win 11。

引用:
原帖由 ahbobo76 於 2021-8-28 22:33 發表

係呀,update完後就變咗 win 11。
用後感覺如何?係咪Preview版嚟㗎?

已經非常討厭Ms Windows。依家買台電腦翻黎近乎搞唔清楚到底MS係主人定係我先至係主人。呢幾年我覺得我係度買硬件翻黎服務緊MS多過MS服務我。依家行MS windows既電腦都係一台unpredictable既電腦。佢唔會理你既意願去自動更新、安裝一D你唔要既App,然後crash,然後要你花幾日時間去搶救佢復完數據,然後過一段時間又重複。做做下野會忽然慢咗落黎,多咗好多唔知搞乜既TASKS。真係唔係人用既操作系統,係MS專用既測試操作系統。好似幫緊MS做緊第三期疫苗臨床測試,且係永遠唔完既測試。
唔係某D應用必須要局行ms windows,我真系唔願意再聽到呢個OS名同呢家公司。

引用:
原帖由 Fly_Bird 於 2021-8-29 12:47 PM 發表

用後感覺如何?係咪Preview版嚟㗎?
Windows 11 專業版

附件

IMG_20210829_183957.jpg(338.76 KB)

2021-8-29 06:41 PM

引用:
原帖由 haogaoye 於 2021-8-29 05:39 PM 發表

已經非常討厭Ms Windows。依家買台電腦翻黎近乎搞唔清楚到底MS係主人定係我先至係主人。呢幾年我覺得我係度買硬件翻黎服務緊MS多過MS服務我。依家行MS windows既電腦都係一台unpredictable既電腦。佢唔會理你既意願去自動更新、安裝一D你唔要既App,然後crash,然後要你花幾日時間去搶救佢復完數據,然後過一段時間又重複。做做下野會忽然慢咗落黎,多咗好多唔知搞乜既TASKS ...
完全同意。轉用 linux  。

引用:
原帖由 haogaoye 於 2021-8-29 05:39 PM 發表

已經非常討厭Ms Windows。依家買台電腦翻黎近乎搞唔清楚到底MS係主人定係我先至係主人。呢幾年我覺得我係度買硬件翻黎服務緊MS多過MS服務我。依家行MS windows既電腦都係一台unpredictable既電腦。佢唔會理你既意願去自動更新、安裝一D你唔要既App,然後crash,然後要你花幾日時間去搶救佢復完數據,然後過一段時間又重複。做做下野會忽然慢咗落黎,多咗好多唔知搞乜既TASKS ...
所以我一直都係用1903版,重來都唔更新。

引用:
原帖由 ahbobo76 於 2021-8-29 06:41 PM 發表

Windows 11 專業版
Windows 11 都未正式出

你依家果套只係 Preview 版

我都冇得俾我 Update,試吓用 VM 玩吓 Preview 版先!

『已經非常討厭Ms Windows。依家買台電腦翻黎近乎搞唔清楚到底MS係主人定係我先至係主人。呢幾年我覺得我係度買硬件翻黎服務緊MS多過MS服務我。依家行MS windows既電腦都係一台unpredictable既電腦。佢唔會理你既意願去自動更新、安裝一D你唔要既App,然後crash,然後要你花幾日時間去搶救佢復完數據,然後過一段時間又重複。做做下野會忽然慢咗落黎,多咗好多唔知搞乜既TASKS。真係唔係人用既操作系統,係MS專用既測試操作系統。好似幫緊MS做緊第三期疫苗臨床測試,且係永遠唔完既測試。
唔係某D應用必須要局行ms windows,我真系唔願意再聽到呢個OS名同呢家公司。』

唔止你,好多人都有呢種感覺!

當廣大用家幫佢debug完,系統成熟了,佢又出另一個新系統,你又要重新再幫佢新系統debug!!!循環不息,我們可否去消費者委員會告佢販賣有問題產品及欺騙用家?

更新有時都算啦 (我最唔鍾意佢夾硬要我更新),更新嗰吓有bug 先攞命...

當廣大用家幫佢debug完,系統成熟了,佢又出另一個新系統,你又要重新再幫佢新系統debug!!!循環不息,我們可否去消費者委員會告佢販賣有問題產品及欺騙用家

引用:
原帖由 海島喜歡了筍盤 於 2021-8-31 09:45 PM 發表

當廣大用家幫佢debug完,系統成熟了,佢又出另一個新系統,你又要重新再幫佢新系統debug!!!循環不息,我們可否去消費者委員會告佢販賣有問題產品及欺騙用家
有邊個系統或軟件唔係咁?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]