• 瀏覽: 7,046
  • 回覆: 17
用開1000M,但係有d貴,終於就完約啦,暫時問左續約冇咩優惠,只係講左2000M有做特價,但月費又貴左,其實1000M 夠唔夠用呀?

熱賣及精選
1000 m 只限本地,上香港網站 100 m 同 1000 m 無明顯分別,只是下載野 1000 m 快好多,上外地/大陸網站,100 m 同 1000 m 一樣慢。

引用:
原帖由 ooooo12345 於 2021-8-23 06:21 PM 發表

1000 m 只限本地,上香港網站 100 m 同 1000 m 無明顯分別,只是下載野 1000 m 快好多,上外地/大陸網站,100 m 同 1000 m 一樣慢。
借問用bt其實係咪100m同1000m差唔多d/l速度,分別只在於係本地d/l?

引用:
原帖由 alee001 於 2021-8-23 10:04 PM 發表

借問用bt其實係咪100m同1000m差唔多d/l速度,分別只在於係本地d/l?
bt 一定係 1000 m 快好多

其實唔係比1000M,你就一定快左,要睇你自己既硬件(手機/電腦)去唔去到呢個速度,仲要睇埋對方SERVER幾多M數同一時間多唔多人用

一般黎講1000M 一個屋企平時睇下片上下網都已經好夠用,
2000M個D佢都係想你比多D月費者,唔洗理佢

引用:
原帖由 鹹蛋黃加鹹蛋 於 2021-8-25 03:29 PM 發表

原來係咁架! 好彩問下咋

引用:
原帖由 ooooo12345 於 2021-8-23 06:21 PM 發表

咁其實我keep返用1000都得啦

1000M綽綽有餘

引用:
原帖由 kiuesse 於 2021-8-25 03:32 PM 發表

咁其實我keep返用1000都得啦
2000m 只是拉2條1000m的線給你,根本是無任何必要。

有人話其實5百至8百呎單位因為有間垟,如果用mesh network或幾個router最少都要500M寬頻share;但如果冇垟或開放式幾百呎單位用100M寬頻都夠。

我都就完約,唔知轉邊間好呢> <

引用:
原帖由 鹹蛋黃加鹹蛋 於 2021-8-25 03:29 PM 發表

2000m 好似係 2條 1000m 吧⋯⋯ 如果兩個人同時打機 會好多吧⋯⋯

1000mb夠用架啦,再上去快左都感覺唔到架啦。
除非你屋企人要剪片要upload野快先話要2000mb者,睇片1000mb都夠用,我用緊HGC,百幾蚊一個月
平時屋企幾個人一齊睇片都無斷,仲有個mytv盒仔送

引用:
原帖由 炮台山吳彥袓 於 2021-8-31 04:58 PM 發表

1000mb夠用架啦,再上去快左都感覺唔到架啦。
除非你屋企人要剪片要upload野快先話要2000mb者,睇片1000mb都夠用,我用緊HGC,百幾蚊一個月
平時屋企幾個人一齊睇片都無斷,仲有個mytv盒仔送
得mytv送?有冇其他?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]