• 瀏覽: 1,791
  • 回覆: 12
本主題由 peterchan 於 2021-8-2 01:24 PM 分類
之前買嘅套裝機
Astock  B365M-HDV M-ATX 板
跟機卡 GT730 2GB
 機箱1stplayer F2 Gaming ATX tower case  我本身打機只係打FM 
但張卡嘅3D功能 只得半粒星(5星為滿分)玩嘅過程完全唔暢順……畫面亦好差,
所以想換張好少少嘅卡………我對電腦唔太熟……驚買錯唔啱裝~~所以求Ching 意見…thx

熱賣及精選
引用:
原帖由 stranger3721 於 2021-8-2 12:51 PM 發表

之前買嘅套裝機
 機箱1stplayer F2 Gaming ATX tower case  我本身打機只係打FM 
但張卡嘅3D功能 只得半粒星(5星為滿分)玩嘅過程完全唔暢順……畫面亦好差,
所以想換張好少少嘅卡………我對電腦唔太熟……驚買錯唔啱裝~~所以求Ching 意見…thx
fm對遊戲配置要求不是很高,GT730已經夠用。
順暢除了顯卡,和cpu,網速,遊戲服務器速度,有關,未必係顯卡問題。
你個機箱正常ATX,屬於大機箱。

一般打機用途, 你買張半長度的細卡1060或2060都足夠

https://www.youtube.com/watch?v=eGGiv_FY5Iw

引用:
原帖由 stranger3721 於 2021-8-2 12:51 PM 發表

之前買嘅套裝機
同佢講要張 最細 1060 就可以。

引用:
原帖由 dAHeNrY 於 2/8/2021 01:10 PM 發表

fm對遊戲配置要求不是很高,GT730已經夠用。
順暢除了顯卡,和cpu,網速,遊戲服務器速度,有關,未必係顯卡問題。
你個機箱正常ATX,屬於大機箱。
Thx Ching 就係咁先奇怪
我部腦基本上只用嚟上網……垃圾都唔多…… 而個Game 要求又唔係太高
上網我Pccw 1000m

附件

IMG_20210802_173908.jpg(499.78 KB)

2021-8-2 05:46 PM

IMG_20210802_174034.jpg(1.08 MB)

2021-8-2 05:46 PM

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2/8/2021 04:23 PM 發表

同佢講要張 最細 1060 就可以。
收到…thx

引用:
原帖由 stranger3721 於 2021-8-2 05:46 PM 發表

我部腦基本上只用嚟上網……垃圾都唔多…… 而個Game 要求又唔係太高
洗哂重裝就可以,一係換過隻SSD 重裝win10,有D Game係因 存取問題,顕卡可能不関事。

引用:
原帖由 stranger3721 於 2021-8-2 05:46 PM 發表

千祈唔好用BT HDD 黎裝game

引用:

之前買嘅套裝機
好奇一問,Football Manager 好食顯卡效能? 畫質需唔大,玩策略同育成;又唔係3a大作 刺客教條...etc

引用:
原帖由 pansly 於 3/8/2021 12:16 AM 發表

好奇一問,Football Manager 好食顯卡效能? 畫質需唔大,玩策略同育成;又唔係3a大作 刺客教條...etc
哈…我都唔知邊到出問題?

附件

Screenshot_20210803_084335_com.android.chrome.jpg(72.41 KB)

2021-8-3 10:52 AM

引用:

之前買嘅套裝機
GT920M只比GT730快5fps, 應該將解像度set 720p low setting

https://www.youtube.com/watch?v=2M84-CjAWB4

🥜者清,局者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬  全公司已打科興💉💉💪
✌️
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
引用:
原帖由 productdesigner 於 3/8/2021 11:24 AM 發表

GT920M只比GT730快5fps, 應該將解像度set 720p low setting

https://www.youtube.com/watch?v=2M84-CjAWB4
Thx  今晚試吓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]