• 瀏覽: 2,867
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
因為住大陸,又想砌一台機,但又怕大陸多假野

熱賣及精選
跟京東自營自己根據配置買配件砌   不要淘寶  水很深……

黃金商場, 3C以外, 全部冇黑店, 來吧.

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-7-31 08:33 PM 發表

黃金商場, 3C以外, 全部冇黑店, 來吧.
佢地網購的話會不會幫手運上大陸?

住大陸要網購咪又係去番果D內地網購平台......其他既你唔驚走路?

引用:
原帖由 朱投炳 於 2021-8-1 09:50 AM 發表

住大陸要網購咪又係去番果D內地網購平台......其他既你唔驚走路?
就係有呢個顧慮,有間店話用正規物流幫我送,話收1100蚊,我覺得佢呃我,因為我要的機係14000左右,大陸要16000人仔,你就算物流都要過關打稅補差價,點會收1100蚊搞店

引用:
原帖由 前期幼稚的心事 於 2021-7-31 10:18 AM 發表

簡單說,人在大陸不如去Dell大陸官網買Notebook仲實際

引用:
原帖由 leungmanman 於 2021-8-1 10:58 AM 發表

簡單說,人在大陸不如去Dell大陸官網買Notebook仲實際
對...

大6淘落HK就有so(很價錢上),HK買上大6就冇so
一下黑仔起上來吾著機就麻Q煩

很番大6官網買廠機穩陣d

引用:
原帖由 PnPnL 於 2021-8-1 11:39 AM 發表

對...

大6淘落HK就有so(很價錢上),HK買上大6就冇so
一下黑仔起上來吾著機就麻Q煩

很番大6官網買廠機穩陣d
打個比喻玩了幾日底板壞其中一條Ram槽,你係咪拆卸塊底板成盒寄回香港搞RMA(疫情期間講就容易做就麻撚煩)好在流主以新手開Topic問,如果1tb硬頸哥以vip身份來問,一定啅鳩硬佢絕不留情面。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2021-8-1 10:58 AM 發表

我係用來做rendering ,laptop效能唔夠用

引用:
原帖由 前期幼稚的心事 於 2021-8-1 12:05 PM 發表

我係用來做rendering ,laptop效能唔夠用
咁咪上Dell官網買大台機囉,要乜加乜,4x16g Ram 2tb m.2都可以加。3060至3090任君選擇從來錢解決到的問題都不是問題。

引用:
原帖由 前期幼稚的心事 於 2021-7-31 10:18 AM 發表

香港郵寄上去要發票正本,要收件人身份證副本,收件人要比稅,由快遞公司代收,收件收件的時候要比。稅率由15%-50%不等。請確認運輸後再來問硬件。其他問題問郵局或快遞公司。

真係買內地dell廠機好過,香港買上去打稅你無著數

大陸多假野

引用:
原帖由 前期幼稚的心事 於 31-7-2021 10:18 發表

dell,lenovo

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]