• 瀏覽: 8,949
  • 回覆: 28
  • 追帖: 1
請教各ching, 而家用緊HKBN , 想轉中移動1000M, 駛唔駛重新拉過線的?
HKBN就到期, 100M收緊我貴過1000M的價錢。
都要轉的了, 咁耐以來佢收我都幾貴, 一直都係因為唔想轉唔想拉過線所以繼住來用, 因為有張床阻住個線位, 要拉過線都幾麻煩。

如果想轉中移動1000M, 駛唔駛重新拉過線的?
thanks.

山是山,水是水。
山非山,水非水。
山只山,水仍水。
熱賣及精選
 駛唔駛重新拉過線? 
thanks?

引用:
原帖由 Coke_duo 於 12-7-2021 16:27 發表

駛唔駛重新拉過線? 
thanks?
理論上糸可以,
拉線C fu不肯.

引用:
原帖由 石詩仕 於 2021-7-12 07:45 PM 發表

理論上糸可以,
拉線C fu不肯.
點解呢?因為佢地要賺錢?
咁即係一定要我移開張床...?

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2021-7-12 22:57 發表

點解呢?因為佢地要賺錢?
咁即係一定要我移開張床...?
咁無計喎!

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2021-7-12 12:22 PM 發表

請教各ching, 而家用緊HKBN , 想轉中移動1000M, 駛唔駛重新拉過線的?
HKBN就到期, 100M收緊我貴過1000M的價錢。
都要轉的了, 咁耐以來佢收我都幾貴, 一直都係因為唔想轉唔想拉過線所以繼住來用, 因為有張床阻住個線位, 要拉過線都幾麻煩。

如果想轉中移動1000M, 駛唔駛重新拉過線的?
thanks.
正常都要再拉線,現在1000M用光纖線一定要重新拉過,pccw 都一樣

唔知, 我只能答你我HKBN 1000MB轉CMHK 1000MB, 唔洗拉過線...

我一樣用中國移動轉過另一個人登記都要拉過線啦!

引用:
原帖由 timothywongting 於 2021-7-13 08:24 AM 發表

我一樣用中國移動轉過另一個人登記都要拉過線啦!
明白晒。謝謝各位ching解答

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-7-13 07:54 AM 發表

唔知, 我只能答你我HKBN 1000MB轉CMHK 1000MB, 唔洗拉過線...
可能中移動租HKBN 1000M 條線所以不用再拉線

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2021-7-13 09:04 發表

明白晒。謝謝各位ching解答
唔洗拉過的,1000轉1000的話,都係個條光籤線

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-7-14 09:00 AM 發表

唔洗拉過的,1000轉1000的話,都係個條光籤線
謝謝解答。
100M 轉1000
我而家用緊100。反正都係cut轉台, 咁所以想轉1000。

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2021-7-14 09:08 發表

謝謝解答。
100M 轉1000
我而家用緊100。反正都係cut轉台, 咁所以想轉1000。
咁要拉過,拉過線跟你轉公司無關,因為1000MB行光籤

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-7-14 10:21 AM 發表

咁要拉過,拉過線跟你轉公司無關,因為1000MB行光籤
明白晒。拉就拉吧, 而家有晒心理準備。gogogo
謝謝各位ching解答

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2021-7-12 04:27 PM 發表

駛唔駛重新拉過線? 
thanks?
你寬中移動1000M一定要再拉線上

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]