• 瀏覽: 2,801
  • 回覆: 19
  • 追帖: 1
+2
我之前用a320配amd1600 CPU
但還掂都燒左底板直頭做過小升級!
電腦鋪建議我b450但我提及我都想換埋粒u

我應該配邊款底板好當然平平地就好!感謝各路bro打

引用:
原帖由 colourfung 於 2021-7-2 12:21 PM 發表

既然換u, 仲揀上一代? 不如換5600, 或5800
配b550 fit晒

超晒預算呀bro打!我只係平時上下網睇下youtube咋!

引用:
原帖由 colourfung 於 2021-7-2 12:59 PM 發表
咁你就買塊平板 算啦,問乜鬼?

引用:
原帖由 colourfung 於 2021-7-2 12:21 PM 發表

有錢就上5600啦, 但係其實3600都夠玩!

一般文書,玩遊戲,剪片都夠用㗎喇

引用:
原帖由 colourfung 於 2021-7-2 12:59 發表
咁嘅用法 經濟差環境唔好 唔好嘥錢啦 普普通通就算啦 無需要升級

降級就差唔多

引用:
原帖由 Versailles 於 2021-7-2 01:47 PM 發表

咁嘅用法 經濟差環境唔好 唔好嘥錢啦 普普通通就算啦 無需要升級

降級就差唔多
其實都幾啱
youtube呢D遲早都冇得上,使鬼咁高規格咩

引用:
原帖由 進擊的樹熊 於 2021-7-2 02:32 PM 發表

其實都幾啱
youtube呢D遲早都冇得上,使鬼咁高規格咩
可見將來, youtube唔會冇得上. 起碼可以移民.

到時先算

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-7-2 08:41 PM 發表

可見將來, youtube唔會冇得上. 起碼可以移民.
個個都可以揀呢條路的話何以會有人揀陰陽路?

引用:
原帖由 進擊的樹熊 於 2021-7-2 09:43 PM 發表

個個都可以揀呢條路的話何以會有人揀陰陽路?
只能說有人不珍惜電腦, 不想再玩電腦.
我還興志勃勃等緊rtx4060升級呢. 🙂

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-7-2 10:26 PM 發表

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-7-2 10:26 PM 發表

我都希望rtx4060 面世後, 可以在香港買得到啦!

引用:

求其買塊 Asus PRIME B450M-A 用就算, CPU 都唔洗換

平平地咪用A520底板Lor,
Ryzen 3,4,5 都得,係無PCI-4
起碼新過B450 底板...
  • AMD AM4 socket for Ryzen 5000 Series/ 4000 G-Series/ 3000 Series Desktop Processors

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]