• 瀏覽: 1,846
  • 回覆: 13
預8K左右  3070/3070TI ?  差幾多 定係出2080TI
謝謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 apple1102 於 2021-6-22 12:30 PM 發表

預8K左右  3070/3070TI ?  差幾多 定係出2080TI
謝謝
一係3070,一係3080ti
3070ti 在呢兩張卡中間感覺很唔著數! 不過你得八千蚊預算未必買得到3080 ti

2080ti就唔好出!

通常跟機,單卡難買

🥜者清,局者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬  克爾來福👩‍⚕️💉💉💪
✌️
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
引用:
原帖由 xieling 於 2021-6-22 12:42 PM 發表

一係3070,一係3080ti
3070ti 在呢兩張卡中間感覺很唔著數! 不過你得八千蚊預算未必買得到3080 ti

2080ti就唔好出!
Ti好似貴3070幾百 聽講鎖左礦功能 之後賣卡都易賣D

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-6-22 02:45 PM 發表

通常跟機,單卡難買
唔知下個月會唔會降價 聽講大陸封殺礦  市場供應多左就會平番瓜

引用:
原帖由 apple1102 於 2021-6-22 03:16 PM 發表

Ti好似貴3070幾百 聽講鎖左礦功能 之後賣卡都易賣D
https://youtu.be/fhnV-q5T-eo

你睇完以上評測你自行決定買什麼顯示卡啦!
我 畀你嘅意見都係睇網上評測後再加以自己嘅主觀意見得出來的!

首要問題: 唔跟機你買到咩!?

呢兩年係特別嘅,電子野向來都係越遲買會越平,點知顯卡就由上年一直炒到而加,就算真係回落小小,我都覺得唔值。所以今年一心想買ps5,雖然未必有齊所有pc games,但四五千真係唔洗煩,結果次次去抽,但次次都失望。

引用:
原帖由 smatone 於 2021-6-22 05:28 PM 發表

呢兩年係特別嘅,電子野向來都係越遲買會越平,點知顯卡就由上年一直炒到而加,就算真係回落小小,我都覺得唔值。所以今年一心想買ps5,雖然未必有齊所有pc games,但四五千真係唔洗煩,結果次次去抽,但次次都失望。
我就啱啱買咗部xbx! 因為香港區ps5 基本上 冇可能以原價買得到! 有售賣的店鋪要食炒價 大概高個市價多兩千元。

講是講依家嗰兩部新世代主機 的效能 已經直追到 intel i5六核心cpu加rtx3060顯示卡的 效能了! 除非對畫面追求 有極大慾望 如果唔係 玩 家用 機算啦

https://youtu.be/V71aBFmHdZg

引用:
原帖由 smatone 於 22-6-2021 17:28 發表

我都抽唔到

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-6-22 06:56 PM 發表

我都抽唔到
我都係一樣抽了很多次都抽唔到! 抽到有點死心。

7月會唔會降價

引用:
原帖由 apple1102 於 2021-6-22 12:30 PM 發表

謝謝
睇番srp 3080性價比最高,近排價錢又跌左

引用:

謝謝
等多陣先出如果唔急,現在大量二手礦卡流出,有望降溫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]