• 瀏覽: 13,065
  • 回覆: 23
  • 追帖: 2
請問現時1000M+家居電話做緊幾多錢?本身用緊100M+家居電話+MyTV,每月198!佢打嚟俾續約價245!覺得佢搵笨!

獨行俠
熱賣及精選
剛轉3HK
1000M+家居電話+MYTV $109 3年約送$300禮券
之前HKBN 500M+家居電話+MYTV $198

唔知幾時開始續約要好似街市咁講價?有時仲要佢搭條蔥先幫襯...

引用:
原帖由 alee001 於 2021-6-20 12:15 PM 發表

唔知幾時開始續約要好似街市咁講價?有時仲要佢搭條蔥先幫襯...
不嬲都係要講價啦, 同埋一層樓同一間ISP唔同單位, 價錢都唔同!

引用:
原帖由 casual 於 2021-6-19 02:08 PM 發表

請問現時1000M+家居電話做緊幾多錢?本身用緊100M+家居電話+MyTV,每月198!佢打嚟俾續約價245!覺得佢搵笨!
CMHK 1000m 58蚊

師兄我同你一樣188加到245
我十月到期,提早cut左
轉埋中移,一様係hkbn線118
之後hkbn打黎話138
如果你想繼續用hkbn,可考慮cut左先
當初hkbn sales加我價,我死都唔續
佢仲鬧我依家唔係鬥平
諗番起都想投訴個sales

引用:
原帖由 yiutong 於 2021-6-26 22:18 發表

師兄我同你一樣188加到245
我十月到期,提早cut左
轉埋中移,一様係hkbn線118
之後hkbn打黎話138
如果你想繼續用hkbn,可考慮cut左先
當初hkbn sales加我價,我死都唔續
佢仲鬧我依家唔係鬥平
諗番起都想投訴個sales
請問係咪去門市cut ? 因為我附近有!

send email 就ok, send 去hkbnbroadband@hkbn.net

Hi,
你好, 本人想索取"網上取消服務表格", 謝謝
Regards,
xxx

佢地會send 條link 俾你填, 填完confirm 就ok
我都係同佢地來回左兩三封email, 一至兩日就搞掂

引用:
原帖由 退休伯伯 於 2021-6-20 05:03 PM 發表

不嬲都係要講價啦, 同埋一層樓同一間ISP唔同單位, 價錢都唔同!
海鮮價

Cut form後個價
$97 200M 24個月
$109 500M 24個月
$139 1000M 24個月

引用:
原帖由 pop534 於 2021-6-19 04:27 PM 發表

剛轉3HK
1000M+家居電話+MYTV $109 3年約送$300禮券
之前HKBN 500M+家居電話+MYTV $198
請問你係去門市度轉3,定係1電話?
你3個plan係公屋定私樓?
由HKBN轉3要唔要拉過線個D?
HKBN開我199,之前128,成日劏新客,唔係怕煩真係轉鬼左

頭先叫咗香港寬頻C父上來裝1000M光纖線(暗線)因為我新裝修條候有2條線一條CAT5另一條PCCW 1000M光纖最後裝唔到因為條候有轉灣位和原本有2條線,結果C父提供2個方法一喺用番100M第二就話可以用番原本條Cat5 線
再做1000M(因現在Cat5 線用咗2條蕊做了PCCW 固網電話線)請問有冇人知Cat5線可否行到1000M?

10月到期,今日續咗約1000m平均$157, myTv+送3m濾水器

引用:
原帖由 kangeroos588 於 2021-8-30 04:19 PM 發表

10月到期,今日續咗約1000m平均$157, myTv+送3m濾水器
最後兩個月已交Cut form後個價
$94 200M 24個月

200M平多3蚊

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-9-9 09:34 PM 發表

最後兩個月已交Cut form後個價
$94 200M 24個月

200M平多3蚊
話村屋做唔到$139

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]