• 瀏覽: 4,854
  • 回覆: 12
  • 追帖: 1
深水埗私樓十年客1000m $422 二年約,比市場1000m,太貴了.

除了交CUT FORM之外,個MODEM 是否要自己交回hkbn門市?
有無限期交回時間?

跟機光纖線用不用交回?
謝.

熱賣及精選
引用:
原帖由 norikayan 於 2021-5-10 11:53 PM 發表

深水埗私樓十年客1000m $422 二年約,比市場1000m,太貴了.

除了交CUT FORM之外,個MODEM 是否要自己交回hkbn門市?
有無限期交回時間?

跟機光纖線用不用交回?
謝.
應該會上門收 modem,其他無野還

100M升到1000M 都係用HKBN,耐何實在貴人成條街。2年前轉台,要交MODEM返去指定地點,當時仲有個TVB 機頂盒,遙控器, Modem要連埋條光纖線。轉去Smartone 1000M, 好處係唔使重新拉光纖線,因為Smartone 租用HKBN。

我舊年唔續1000M都講明一定要自己交番去門巿,唔記得限時幾耐。

佢話要cut埋條光纖,但門巿都冇收到條光纖。

引用:
原帖由 bluejays 於 2021-5-11 03:55 PM 發表

我舊年唔續1000M都講明一定要自己交番去門巿,唔記得限時幾耐。

佢話要cut埋條光纖,但門巿都冇收到條光纖。
師兄,想問下你講既cut埋條光纖係咪即係呢個盒果條線?
咁果個盒洗唔洗還?
Thanks

附件

IMG_20210513_211033.jpg(192.9 KB)

2021-5-13 09:25 PM

就係呢個盒,我當日還機都帶埋呢個盒,但佢冇收,我懷疑就算唔剪呢個都冇問題。

留番呢個盒,他日重用可以慳番工序,相信第日轉用CMHK光纖寬頻,如果是CMHK是租用HKBN,可以省卻接駁。

引用:
原帖由 火霜 於 2021-5-13 09:25 PM 發表

咁果個盒洗唔洗還?
Thanks
依個盒你還左咪整爛埋條線,
應該唔洗還
我見D租客搬走都冇拿走個盒!

引用:
原帖由 bluejays 於 2021-5-14 09:29 AM 發表

就係呢個盒,我當日還機都帶埋呢個盒,但佢冇收,我懷疑就算唔剪呢個都冇問題。

留番呢個盒,他日重用可以慳番工序,相信第日轉用CMHK光纖寬頻,如果是CMHK是租用HKBN,可以省卻接駁。
Thanks
但係我想問下點樣拆佢條線? 因為我打開牆身個蓋見條線無任何野可以拆,而個盒入面都好似唔係普通就拆得出黎咁
定係真係剪左佢?咁其他線就幫佢塞返落個牆身?

引用:
原帖由 子時強勁的師兄 於 2021-5-14 09:59 AM 發表

依個盒你還左咪整爛埋條線,
應該唔洗還
我見D租客搬走都冇拿走個盒!
Thanks
我就係覺得如果要拆真係會整爛條線咁
我都係租客,本身諗住拎走,因為驚業主到時話我無拎齊野走

引用:
原帖由 火霜 於 2021-5-14 12:08 PM 發表

Thanks
果D驚你拜開神神佛佛,唔敢碰你D野
又驚D電器家具唔拿走,
果D大件GA!要比錢人搬走,所以實扣租
你ED唔驚啦,佢話要搬走,
咪剪左條線佢,
最多新租客叫人裝返姐

引用:
原帖由 火霜 於 2021-5-14 12:08 PM 發表

Thanks
如果你放尊財神係度唔拿走,
個業主迷信,唔敢掉走佢的
驚掉左=送走財神!

引用:
原帖由 火霜 於 2021-5-13 09:25 PM 發表

咁果個盒洗唔洗還?
Thanks
應該不用還

係牆身同個盒之間條線落剪,連埋個盒帶去門巿,不過佢剩係要個modem, 望都冇望過嗰盒同條線。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]