• 瀏覽: 4,363
  • 回覆: 23
  • 追帖: 2
用八達通轉入錢包(有信用卡功能),再用這張信用卡網上買嘢得唔得😂

盛衰交替,物極必反
熱賣及精選
諗套現方法都幾頭痕

引用:
原帖由 atomz 於 2021-4-15 11:29 PM 發表

間間都話要收現金 / EPS.. 真係唔覺有話收Alixxxx / Wexxx / Octxxx 

黃金/高登果三間大野3C店有無人問過?
賣電競果間乜鬼都收...

引用:
原帖由 Juno9 於 2021-4-14 08:42 PM 發表

每種電子交易平台都要抽手續費,Alipay初初唔收依家都收十足,做生意緊係最好收CASH啦,又可以(X)稅....任你LOOK咭唔收手續費果D鋪食水深呀
所以我鬧任志剛鬧左十幾年
而家大陸都先進過香港,有晒成套form,電子貨幣有補貼,香港要收手續費就梗無人用啦
根本係任志剛個撚樣故意唔搞

很懷念大富豪呢

引用:
原帖由 blackkh 於 2021-4-16 07:46 AM 發表

用八達通轉入錢包(有信用卡功能),再用這張信用卡網上買嘢得唔得😂
不如咁講
佢多嚿魚上嚟畀你用八達通銀包收錢
然後果二千五蚊轉落去個特定 pool 度只限特定商家用
咁你想現兜兜嘟點數卡都唔得

Do you feel the heartbeat of land?
引用:
原帖由 園田都市線 於 2021-4-17 01:24 PM 發表

不如咁講
佢多嚿魚上嚟畀你用八達通銀包收錢
然後果二千五蚊轉落去個特定 pool 度只限特定商家用
咁你想現兜兜嘟點數卡都唔得
😁其實做物流ching們都知道現在交空運倉或停車場費要用八達通交登記費或車場費一間幾百,交完再claim番公司或個客現錢又得唔得

盛衰交替,物極必反
我倒覺得你地個個離晒題, 重點錯, 唔係諗點樣攪盡腦汁去換現金, 

而係諗點樣用呢4樣電子支付去各大電腦砌機店買電腦用品, eg. CPU SSD HDD RAM CASE.. etc

引用:
原帖由 atomz 於 2021-4-17 04:28 PM 發表

我倒覺得你地個個離晒題, 重點錯, 唔係諗點樣攪盡腦汁去換現金, 

而係諗點樣用呢4樣電子支付去各大電腦砌機店買電腦用品, eg. CPU SSD HDD RAM CASE.. etc
要用吓腦果個係你
講明特定用途先用到果嚿錢
買其他嘢唔折現點用?

Do you feel the heartbeat of land?
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]