• 瀏覽: 7,496
  • 回覆: 74
打死都唔會再買TPLINK既野.
打去HOTLINE問野, 條女個態度差到呢~

間代理叫 永仆街 NEVERBEST.

熱賣及精選
咩野問題? 我係過1000隻tplink用家可能幫到你

引用:
原帖由 ongochai 於 2021-3-25 10:02 AM 發表

打死都唔會再買TPLINK既野.
打去HOTLINE問野, 條女個態度差到呢~

間代理叫 永仆街 NEVERBEST.
tplink只可以話平, 但都係嗰句一分錢就一分貨!

師兄,你不如講講你有咩問題,睇下可唔可以幫到你手?

TPLink只可以抵用, 但唔耐用, 比較易壞

唔1定,我有好多840N,940N都有

幾百隻平價1000lan switch用緊

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-3-25 11:45 AM 發表

唔1定,我有好多840N,940N都有

幾百隻平價1000lan switch用緊
TP LINK 好用抵用我就唔知, 都唔會再用! NEVERBEST 係垃圾我就知!

HOTLINE既人基本禮貌都無, 一定無人TRAIN過佢地.
大家如有事打上去如係個女仔聽就小心, 佢好無禮貌唔洗比面佢小7佢.

引用:
原帖由 xieling 於 2021-3-25 10:50 AM 發表

謝CHING! 問題我自己解決左啦. TPLINK 代理 NEVERBEST 都廢既.

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-3-25 11:25 AM 發表

同意間代理 NEVERBEST 正一垃圾.

用netgear , 自己刷rom , 第三方.. gargoyle

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-3-25 11:25 AM 發表

基本上router是固態電子嘢, 應該唔易壞.

引用:
原帖由 xieling 於 2021-3-25 10:50 AM 發表

但性價比好高.

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-3-25 04:23 PM 發表

基本上router是固態電子嘢, 應該唔易壞.
你試下咪知囉

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-3-25 04:27 PM 發表

你試下咪知囉
我幫過朋友出過tplink, 至少4年以上仍然未壞.

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-3-25 04:29 PM 發表

我幫過朋友出過tplink, 至少4年以上仍然未壞.
壞呢, 唔係話佢完全開唔著先叫做壞, 日日要熄機開機就已經搞到你煩, 都係無壞架, 你肯五時三刻都走去熄機開機咪OK 囉, 一樣work架, tplink野, 頭一年OK 0既, 越用就越嚟越成日斷線, 熄機開機又好幾日, 有時一日斷幾次, 你忍到咪OK

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-3-25 04:34 PM 發表

壞呢, 唔係話佢完全開唔著先叫做壞, 日日要熄機開機就已經搞到你煩, 都係無壞架, 你肯五時三刻都走去熄機開機咪OK 囉, 一樣work架, tplink野, 頭一年OK 0既, 越用就越嚟越成日斷線, 熄機開機又好幾日, 有時一日斷幾次, 你忍到咪OK
我都經常去那位朋友屋企, 沒出現你說的問題. 我都有借用佢的wifi.

咁或者可能有啲model是有問題的. 但這種問題不限於tplink, 似乎什麼牌子都有時有啲有問題的model.

我同朋友出的model, 不是最平果啲, 可能好啲吧.

買之前, 最好睇下用家留言. 什麼牌子都是. 貴牌子都有時有伏.

之前亦都睇過一些用家留言, 話某些舊型號iphone ipad可以令router hang死, 不是tplink router, 是其他牌子router.
參考:
https://discussions.apple.com/thread/7891088

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]