• 瀏覽: 1,630
  • 回覆: 10
  • 追帖: 1
新買Aorus X570 I
想問兩個M.2 粒螺絲點拆落來
上吾到Ssd

熱賣及精選
引用:
原帖由 p0401907 於 2021-3-20 04:54 PM 發表

新買Aorus X570 I
想問兩個M.2 粒螺絲點拆落來
上吾到Ssd
你可否 影張相 再用小畫家標示你嘅 問題 ,因為我 的理解能力有點差睇唔明你說什麼!

引用:
原帖由 xieling 於 2021-3-20 05:07 PM 發表

你可否 影張相 再用小畫家標示你嘅 問題 ,因為我 的理解能力有點差睇唔明你說什麼!

靠右那粒 試過十字批 一字批 都轉吾出

底板另一面個固定M.2 那粒螺絲都係 都起出來的

謝謝你

引用:
原帖由 p0401907 於 2021-3-20 05:17 PM 發表

謝謝你
確實真係用螺絲批扭出來的, 如果你真係怕大力整爛的話, 最終嘅辦法就係攞上代理度叫佢幫你搞!

引用:
原帖由 xieling 於 2021-3-20 17:29 發表

確實真係用螺絲批扭出來的, 如果你真係怕大力整爛的話, 最終嘅辦法就係攞上代理度叫佢幫你搞!

唔係呀?扭粒鑼絲上代理?我試過上代理叫佢update bios都要比面色我睇

一日藍絲 終身藍絲
引用:
原帖由 timothywongting 於 2021-3-20 10:07 PM 發表

唔係呀?扭粒鑼絲上代理?我試過上代理叫佢update bios都要比面色我睇
粒螺絲 實到扭唔到, 自己扭爛咗就當人為損壞連保養都冇埋, 唔係攞上代理度咁點解決呀?唔用呀!

老老實實 到扭爛咗的時候上嚟哭都冇人可憐你㗎喎, 到時仲會話點解你唔攞上代理導處理要自己自行解決, 仲會叫樓主經一事長一智添!

引用:
原帖由 p0401907 於 2021-3-20 05:17 PM 發表

謝謝你
呢啲大粒十字螺絲要用中型十字批先扭到,要批頭同十字坑吻合,如果用細十字批肯定滑瓦

🥜者清,爨者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬每逢佳節倍確診
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。
引用:
原帖由 p0401907 於 2021-3-20 17:17 發表

謝謝你
點解唔睇說明書呢?

一日藍絲 終身藍絲
引用:

謝謝你
點解我覺得圖中嗰個位唔係M.2固定鏍絲!

引用:
原帖由 高佬中坑 於 2021-3-22 06:03 AM 發表

點解我覺得圖中嗰個位唔係M.2固定鏍絲!

唔知咁樣你會唔會明白多一點

引用:
原帖由 xieling 於 2021-3-22 06:13 AM 發表

唔知咁樣你會唔會明白多一點
完全明白,用適合嘅十字批,再加啲力水!講真,新板真係唔得,攞上代理維修攪穩陣啲!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]