• 瀏覽: 4,336
  • 回覆: 25
  • 追帖: 1
家用,一般文書,不打機,睇youtube,電話過工作相片入電腦
有咩廠牌子推介? 
Lenovo, dell?
桌面,手提都可以

如果想學剪片
係咪要買貴d?

求教,Thx

熱賣及精選
引用:
原帖由 Prada_milano 於 2021-3-20 08:03 AM 發表

家用,一般文書,不打機,睇youtube,電話過工作相片入電腦
有咩廠牌子推介? 
桌面,手提都可以

如果想學剪片
係咪要買貴d?

求教,Thx
唔諗住打機及近期加野既, 買notebook

Lenovo / Dell 既商用型號較好

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
Lenovo yoga 9i 介紹呢部正嘢比你

一日藍絲 終身藍絲
引用:
原帖由 Prada_milano 於 20-3-2021 08:03 發表

有咩廠牌子推介? 
桌面,手提都可以

如果想學剪片
係咪要買貴d?

求教,Thx
而家買基本上平到爆,剪片唔好買F版CPU

https://www.dell.com/zh-hk/shop/deals/popular-desktop-deals

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-3-20 13:52 發表

https://www.dell.com/zh-hk/shop/deals/popular-desktop-deals
冇錯!

F版intel = 冇內置GPU,剪片差得多!

惟有Intel cpu內置GPU,剪片最強!

(不過,除左打機組合,幾乎所有廠機,都唔會用F版CPU。多數只有內置顯示!)

2021年3月
傷港賤台撤出tvb + 世界觀1周年!
intel tiger lake虎虎生威!
intel rocket lake火箭飛升!
tiger大步走,愛美麗狂想曲,無畏前行!
有中國,有intel,世界才有奧運,才有希望!
Lenovo ThinkCentre

世事不會盡如人意,是人就有失敗的時候,所以你要學會耐心等待,等到你內心足夠強大,等到有一天你不再受制於人,等到天時、地利、人和。
引用:
原帖由 朱投炳 於 2021-3-20 09:09 AM 發表

唔諗住打機及近期加野既, 買notebook

Lenovo / Dell 既商用型號較好
Hi

Lenovo 既商用型號係邊款?

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-3-20 01:52 PM 發表

F版Cpu即係邊隻?
十幾年無換機
Thx

引用:
原帖由 Prada_milano 於 2021-3-20 22:29 發表

F版Cpu即係邊隻?
十幾年無換機
Thx
F - 不內置GPU的CPU

不適合剪片

剪片,intel CPU內置GPU,先係最好!

仲可以慳返天價顯示卡!無懼顯卡短缺!

等得的話,不如等11代Desktop i5

2021年3月
引用:
原帖由 jala3510 於 2021-3-20 10:32 PM 發表

F - 不內置GPU的CPU

不適合剪片

剪片,intel CPU內置GPU,先係最好!

仲可以慳返天價顯示卡!無懼顯卡短缺!

等得的話,不如等11代Desktop i5
幾時出呢?

引用:
原帖由 Prada_milano 於 2021-3-20 22:40 發表

幾時出呢?
intel desktop 11代,3月30日推出!

https://newsroom.intel.com/wp-co ... ries-sku-tables.pdf

2021年3月
F系CPU多數畀打機或繪圖機用(須要高效顯卡)。

差100幾10都唔好買F啦,差幾舊就話姐

引用:
原帖由 Prada_milano 於 20-3-2021 22:29 發表

F版Cpu即係邊隻?
十幾年無換機
Thx
CPU形號個尾有F就係F版

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-3-20 11:07 PM 發表

差100幾10都唔好買F啦,差幾舊就話姐
差百幾蚊對廠機就係生產成本呢。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]