• 瀏覽: 6,408
  • 回覆: 12
  • 追帖: 3
粉嶺區近打鼓嶺村屋,之前未裝過,有咩選擇?

天生我材必有用,莫使金棍空對穴 ~。~
熱賣及精選
開多兩個字好
唔係好難幫你

好多人都係用sim router/ SMT 5G寬頻

如果本身屋企接收sim電話好差,係未用Smartone 5GRouter都接收好差呢?

引用:
原帖由 dcbingbing 於 2021-3-19 10:43 PM 發表

如果本身屋企接收sim電話好差,係未用Smartone 5GRouter都接收好差呢?
係!但可以買放大器掛天線出屋外訊號會強好多

引用:
原帖由 ljhooker 於 2021-3-18 10:58 PM 發表

粉嶺區近打鼓嶺村屋,之前未裝過,有咩選擇?
Pccw

引用:
原帖由 ljhooker 於 2021-3-19 11:07 PM 發表

係!但可以買放大器掛天線出屋外訊號會強好多
聽師兄咁講後我去咗淘淘買咗個放大器,真係頂唔順屋企室內接收好差,企去窗邊就正常,不過都幾貴連運費應該都要HKD600,希望可以幫到我,唔該師兄話我知有件咁嘅野。

引用:
原帖由 dcbingbing 於 2021-3-20 11:04 PM 發表

聽師兄咁講後我去咗淘淘買咗個放大器,真係頂唔順屋企室內接收好差,企去窗邊就正常,不過都幾貴連運費應該都要HKD600,希望可以幫到我,唔該師兄話我知有件咁嘅野。
價錢差唔多!最緊要問清楚有無包括香港的頻譜(3/4/4.5G) ,否則都係收唔到

引用:
原帖由 ljhooker 於 2021-3-20 11:15 PM 發表

價錢差唔多!最緊要問清楚有無包括香港的頻譜(3/4/4.5G) ,否則都係收唔到
我有睇用家評論見到話香港可用先落手,同埋我選了海外版,應該冇揀錯,謝謝你。

今天收到個放大器了,安裝好後測試結果好滿意,居然在室內都接收到5G,唔洗再load空氣了。

引用:
原帖由 dcbingbing 於 2021-3-22 09:19 PM 發表

今天收到個放大器了,安裝好後測試結果好滿意,居然在室內都接收到5G,唔洗再load空氣了。
師兄請問個放大器係咩樣

發薪像月經
一個月一次
七天就沒了
淘淘link     https://m.tb.cn/h.4mw1Lyt?sm=5e0d44 手機信號放大器增強器加強移動聯通電信三網4G通話上網流量接收器

附件

16165431843257818314081065173801.jpg(144.32 KB)

2021-3-24 07:50 AM

16165432464823510396201939474257.jpg(193.04 KB)

16165432696407195571899787466519.jpg(109.92 KB)

引用:
原帖由 dcbingbing 於 2021-3-19 10:43 PM 發表

好睇地方,可以上網check check 覆蓋再下定論

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]