• 瀏覽: 1,279
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
🤪淘寶酷睿i5/i7手提可以一用嗎?

熱賣及精選
引用:
原帖由 **** 於 2021-3-17 02:54 PM 發表

在這裏地方購買手提電腦 你有好多風險要自行考慮!

就算比粒真cpu你,雜嘜板,垃圾牛你都死得啦

TB買野,只信,吾洗問

不過自己都間不中淘下d 很HK難揾到嘅電腦附件

引用:
原帖由 BBS007 於 2021-3-17 02:54 PM 發表

無話唔可以用, 不過保養既情況會麻煩好多, 就算淘都要搵間信得過去淘, 當然自己都要負責番相關既風險, 淘寶二手既手提千幾二千人仔都有, 但如果可以都係買新唔新舊, 由其CPU, 性能/能效比舊代好唔少, 而且續航都高唔少, 使用感受/體驗會更好.

引用:
原帖由 BBS007 於 2021-3-17 02:54 PM 發表

一定可以一用,通常都會試過開機先比你,咁你起碼開到一次機呱,唔會一次都用唔到係哇,無可能既,this is impossible...

電子產品用京東

😁都係去黃金睇睇先

Lenovo小新抵玩

引用:
原帖由 BBS007 於 2021-3-17 07:44 PM 發表

😁都係去黃金睇睇先
建議去黃金底褲睇左先
雖然買inter coer 15/17已經可以避免到絕大部分買and好大機會遇到的問題
不過好似其他人講,用差的地板的話就算是可靠的inter coer都會好容易壞

わたしはバカです
引用:

唔好話淘寶我之前去灣仔ASUS專門店買左臺手提電腦,一年就壞,整左兩次過保就壞要6千幾整手提電腦,我買果臺8千幾。。。。。最後無整自已換左臺GPD WIN2當手提電腦用,之後又換左GPD WIN MAX,因為鐘意夠細部性能OK,外帶方便。

引用:
原帖由 **** 於 17-3-2021 14:54 發表

抵用,但要有total loss覺悟

引用:

淘 ... 電子野 ... 真係 要 預 輸曬

尤其是 內置電池 既 電子野 ... 真係 吾好買 ... 因為寄吾返上去 換 / 維修 要搵人 帶貨 返大陸 再寄 ...

我的世界:
鐘錶網
淘寶二手筆記本要預上深圳寄回維修或上華強北維修, 我三年前淘部平價i5, 三年保維修, 兩次壞都是寄回維修, 一星期修好, 都開心使用中..........提醒現在疫情, 香港寄電腦維修貴及煩.........

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]