• 瀏覽: 12,814
  • 回覆: 68
  • 追帖: 1
好彩20系換左卡30系唔洗換住,唔係就等.......

熱賣及精選
引用:
原帖由 xieling 於 2021-3-8 04:10 AM 發表

如果電腦顯示咭的價格漲幅持續,長遠一定影響電腦硬件銷情,到頭來蝕底嘅一定係電腦零售商.

我相信唔係很多人願意洗咁嘅錢,(本來可以用一萬蚊來砌的電腦,而家要用成兩萬元先至可以得到同等效能),來買部電腦來打遊戲機.
可以買股票來對衝嗎?

剛剛問過店舖,連amd卡都無貨,就算有貨都唔單賣囉!

一日藍絲 終身藍絲
引用:
原帖由 timothywongting 於 2021-3-10 01:33 PM 發表

剛剛問過店舖,連amd卡都無貨,就算有貨都唔單賣囉!
依家就砌機先至可以買畀你, 遲啲可能要砌死貨先至會買張顯卡畀你!

GeForce RTX 3060 算力重返 45 MH/s

https://www.****/20162/豆腐渣礦工已破解_ ... TX_3060_算力重返_45_MHs

一日藍絲 終身藍絲
主要系前段時間電子貨幣漲嘅太凶,過一段時間應該可以緩解

引用:
原帖由 diofu 於 2021-3-9 17:52 發表

同意簡直黑商作業,3060-3080個價都恐怖啦,等於叫我地平民百姓用天價買平嘢番黎,鬼叫A card俾人發現咁多問題咩,本身老黃以為對手係顯卡方面有突破性發展點知原來係6撚,依家咪同啲批發商坐定粒6係到開香檳慶祝,想冇bugs用天價買佢地n card啦🖕🏻
amd?得個數字靚!

用落就知死!

支持intel於全球大增10nm / 7nm site,打擊AMD / TSMC!

2021年3月
傷港賤台撤出tvb + 世界觀1周年!
intel tiger lake虎虎生威!
intel rocket lake火箭飛升!
tiger大步走,愛美麗狂想曲,無畏前行!
有中國,有intel,世界才有奧運,才有希望!
引用:
原帖由 jala3510 於 2021-3-12 08:53 AM 發表

amd?得個數字靚!

用落就知死!

支持intel於全球大增10nm / 7nm site,打擊AMD / TSMC!
啱呀,對Amd冇咩好感,對於我黎講amd只係令老黃啲價可以唔好咁過份,但係果問題就係amd一有問題老黃同intel u啲價就即刻開 twIns turbo咁爆

引用:
原帖由 jala3510 於 2021-3-12 08:53 AM 發表

amd?得個數字靚!

用落就知死!

我支持intel於全球大增10nm / 7nm site, 不過大前提要 做到7納米先得。
intel自己都未曾正式量產10納米, 仲講7納米!

11代桌上電腦cpu仲用緊14納米咋!

nvidia 30系顯示卡 由三星代工都用緊8納米啦!

引用:
原帖由 xieling 於 2021-3-13 01:44 PM 發表

我支持intel於全球大增10nm / 7nm site, 不過大前提要 做到7納米先得。
intel自己都未曾正式量產10納米, 仲講7納米!

11代桌上電腦cpu仲用緊14納米咋!

nvidia 30系顯示卡 由三星代工都用緊12納米啦!
三星做個批Nvidia 芯片乜唔係8nm?

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-3-13 05:17 PM 發表

三星做個批Nvidia 芯片乜唔係8nm?
係呀! 我記錯咗!

乜卡都加價,已放棄入手

買部自用打機嘅卡1650都夠啦,1650蚊之麻

引用:
原帖由 lesteroot_2006 於 2021-3-14 16:12 發表

買部自用打機嘅卡1650都夠啦,1650蚊之麻
而家二手都唔止啦!

一日藍絲 終身藍絲
我昨晚同『炒家』嘅對話

一日藍絲 終身藍絲
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]