• 瀏覽: 12,878
  • 回覆: 68
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 bang709394 於 2021-3-8 12:47 PM 發表

晶片廠轉左做氣車晶片,晶片越來越小,當然貴。
I don’t think so. For example, only 3% of tsmc’s 2020 revenue came from automotive, you can find their earnings report online.

熱賣及精選
可能炒卡好過挖幣?!

引用:
原帖由 alee001 於 2021-3-9 12:15 PM 發表

可能炒卡好過挖幣?!
仲使問,當然啦! 大前提係要攞到卡的 有力人士先至搵到呢啲錢!

我諗而家有新卡落到舖頭,佢都唔會賣單卡,而要限定只比砌機用!

一日藍絲 終身藍絲
冇貨就買廠機再拆出呢炒...

引用:
原帖由 alee001 於 2021-3-9 01:28 PM 發表

冇貨就買廠機再拆出呢炒...
係都唔會畀你 10400 + 8GB ram + 500W 搭 3080 啩

Do you feel the heartbeat of land?
引用:
原帖由 園田都市線 於 2021-3-9 02:47 PM 發表

係都唔會畀你 10400 + 8GB ram + 500W 搭 3080 啩
可能 要買指定型號嘅電腦硬件先至可以賣張3080畀你都唔定呀!

引用:
原帖由 xieling 於 2021-3-9 04:06 PM 發表

可能 要買指定型號嘅電腦硬件先至可以賣張3080畀你都唔定呀!
事實係上個月開始部分廠機型號已經冇得賣...

呢張我就點都唔會賣

一日藍絲 終身藍絲
收ps3 來掘礦好過!

引用:
原帖由 timothywongting 於 2021-3-7 07:30 PM 發表

今年一月買張全新MSI 3090都係$14000, 而家呢張卡二手都炒到二萬,全新簡直有錢都買唔到!真係乜嘢世界!
同意簡直黑商作業,3060-3080個價都恐怖啦,等於叫我地平民百姓用天價買平嘢番黎,鬼叫A card俾人發現咁多問題咩,本身老黃以為對手係顯卡方面有突破性發展點知原來係6撚,依家咪同啲批發商坐定粒6係到開香檳慶祝,想冇bugs用天價買佢地n card啦🖕🏻

引用:
原帖由 timothywongting 於 2021-3-9 12:50 PM 發表

我諗而家有新卡落到舖頭,佢都唔會賣單卡,而要限定只比砌機用!
唔係而家, 係由上年聖誕前開始, 已經無單咭賣

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-3-9 22:43 發表

唔係而家, 係由上年聖誕前開始, 已經無單咭賣
唔係呀?聖誕前好以30系先剛剛推出

一日藍絲 終身藍絲
引用:
原帖由 xieling 於 2021-3-9 16:06 發表

如果為買顯卡而砌機就肯定佢係莊你係閒

一日藍絲 終身藍絲
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]