• 瀏覽: 3,380
  • 回覆: 24
一早應該啦,最好加返所有用電池電器刀要用可替換式電池/充電池
一定要出返可換電iPhone,iPad,notebook ...

https://unwire.hk/2021/03/02/eurepairright/life-tech/

🥜者清,爨者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬每逢佳節倍確診
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。
熱賣及精選
耶~ 
懷念startac摺龜收線時啪啪聲幾L型仔的日子 😆

佳能,HP點算

回覆 引用 TOP

舉腳讚成!

回覆 引用 TOP

冇問題,成本轉嫁消費者就得

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-3-6 02:21 PM 發表

畢竟世界上係冇免費午餐嘅。

呢個係每一個香港人都應該要思考o既問題:

香港可以冇壹傳媒;
定係可以冇TVB?

(改編自電影"寒戰"對白)
引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-3-6 02:21 PM 發表

十年保修保換嘅 3090 港紙 4 萬起表制唔制?

Do you feel the heartbeat of land?
引用:
原帖由 園田都市線 於 6-3-2021 14:49 發表

十年保修保換嘅 3090 港紙 4 萬起表制唔制?
隔2代出新卡都換啦,邊有10年

引用:

延長零件生產周期點都會平過新嘅r&d 

阻礙發展步伐就真,不過冷氣機同雪櫃,我諗十年先一次功能更新冇咩問題,我寧願環保D,乜smart fridge對我嚟講冇乜用

引用:
原帖由 sailorbb 於 6-3-2021 15:01 發表

延長零件生產周期點都會平過新嘅r&d 

阻礙發展步伐就真,不過冷氣機同雪櫃,我諗十年先一次功能更新冇咩問題,我寧願環保D,乜smart fridge對我嚟講冇乜用
電話都有新買新啦,有好少人仲換電,我係其中1個,2014年機用到而家,不過開始死

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-3-6 03:13 PM 發表

電話都有新買新啦,有好少人仲換電,我係其中1個,2014年機用到而家,不過開始死
電話最大問題係當firmware/security patches冇得再更新時,好多app唔升新ver唔用得,但裝新app時又話唔合格...唔比裝... 局住買新機 😭🔪

引用:
原帖由 productdesigner 於 2021-3-6 10:51 發表

一早應該啦,最好加返所有用電池電器刀要用可替換式電池/充電池
一定要出返可換電iPhone,iPad,notebook ...

https://unwire.hk/2021/03/02/eurepairright/life-tech/
絕對支持!

歐盟仲規定必須標準工具可開

(即毒果機的專用螺絲批,不被接受)

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_screw_drives#Pentalobe

強力打擊毒果淫X!

2021年3月
intel tiger lake虎虎生威!
intel rocket lake火箭飛升!
與qualcomm打擊毒果 / AMD / TSMC台毒!
有中國,有intel,世界才有奧運,才有希望!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Kai_Fong 於 2021-3-6 14:37 發表

畢竟世界上係冇免費午餐嘅。
但歐盟一早規定,買新電器,要付出高額回收費!

間接令維修代替買新,變得更吸引

2021年3月

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-3-6 14:56 發表

隔2代出新卡都換啦,邊有10年
所以,現時法案只適用於

大型白色家電 (洗衣乾衣機 / 洗碗碟機 / 電櫃) / 電視機

小型電子產品,個人估計,個期係5年

2021年3月

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sailorbb 於 2021-3-6 15:57 發表

電話最大問題係當firmware/security patches冇得再更新時,好多app唔升新ver唔用得,但裝新app時又話唔合格...唔比裝... 局住買新機 😭🔪
冇錯!

所以,samsung推出4年更新保證,絕對德政!

Galaxy 裝置可享 4 年安全更新保證  包括平板逾 130 款機型受惠
https://unwire.hk/2021/02/27/galaxy-software-update/mobile-phone/

其實,windows 10都可以無限更新咁制!

android理應可以

2021年3月

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]