• 瀏覽: 3,451
  • 回覆: 6
引用:
原帖由 39chan 於 2021-2-23 09:47 PM 發表

買一部電腦
玩暗黑破壞神2
請各位比意見
謝謝
預算幾多?

熱賣及精選
引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-24 10:06 AM 發表

等intel 11代內顯都可以打下舊game, amd新U又冇內顯焗買卡
咁不如嘗試考慮amd a p u系列

https://youtu.be/iNbr-CKIqi8

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-24 01:32 PM 發表

ZEN2架構喎, 好似唔係好抵咁
但係用intel cpu嘅內顯嚟打機 好似有啲 那個喎!

用intel你不如加多張入門嘅amd顯示卡或者nvidia嘅入門顯示卡啦

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-24 01:38 PM 發表

咁不如用ZEN3+入門卡
同意

https://youtu.be/MJdKcBKaR-U

或者可以睇睇 遲下會出嘅 amd ryzen pro 5700g

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-24 01:42 PM 發表

但佢只係玩Diablo II(2000年版), 就算係3代I5內顯都夠, 唔洗買新機, 仲可以安XP對應返隻GAME添
Diablo 2 唔係話可以支援windows 10㗎咩?

既然支援windows 10 就唔需要考慮邊一代嘅cpu啦!

如果依家出新機,當然梗係有新出新。

加上搵粒amd入門嘅a pu都完全能夠應付了, 價錢又唔係好貴絕對能夠接受!

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-24 01:52 PM 發表

diablo 2安過win7可以玩,10未試過

C&C試過win10玩唔到
如果只係windows 7能夠支援 , 睇嚟要去深水埗購買二手件砌機!

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-24 01:55 PM 發表

2手廠機平過砌
咁都係嘅, 兩千幾蚊已經可以買到 六系的i7 CPU

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]