• 瀏覽: 3,465
  • 回覆: 7
買台1村人2手win7廠機夠有凸

熱賣及精選
引用:
原帖由 leungmanman 於 24-2-2021 08:32 發表

昨日出腦場逛了一圈,1660s除十分缺貨外,有貨的鋪頭亦賣$3000起跳,現在的顯卡已經十分癲價。
等intel 11代內顯都可以打下舊game, amd新U又冇內顯焗買卡

引用:
原帖由 xieling 於 24-2-2021 13:29 發表

咁不如嘗試考慮amd a p u系列
ZEN2架構喎, 好似唔係好抵咁

引用:
原帖由 xieling 於 24-2-2021 13:34 發表

但係用intel cpu嘅內顯嚟打機 好似有啲 那個喎!

用intel你不如加多張入門嘅amd顯示卡或者nvidia嘅入門顯示卡啦
咁不如用ZEN3+入門卡

引用:
原帖由 xieling 於 24-2-2021 13:38 發表

同意
但佢只係玩Diablo II(2000年版), 就算係3代I5內顯都夠, 唔洗買新機, 仲可以安XP對應返隻GAME添

引用:
原帖由 xieling 於 24-2-2021 13:45 發表

Diablo 2 唔係話可以支援windows 10㗎咩?

既然支援windows 10 就唔需要考慮邊一代嘅cpu啦!

如果依家出新機,當然梗係有新出新。

加上搵粒amd入門嘅a pu都完全能夠應付了, 價錢又唔係好貴絕對能夠接受!
diablo 2安過win7可以玩,10未試過

C&C試過win10玩唔到

引用:
原帖由 xieling 於 24-2-2021 13:54 發表

如果只係windows 7能夠支援 , 睇嚟要去深水埗購買二手件砌機!
2手廠機平過砌

引用:
原帖由 39chan 於 24-2-2021 17:54 發表

多謝各位提供意見
暗黑破壞神2 有以下要求
推薦規格作業系統Windows® 10
處理器Intel® Core i5-9600k 或 AMD Ryzen 5 2600
顯示卡Nvidia GTX 1060 或 AMD Radeon RX 5500 XT
記憶體16 GB 記憶體
硬碟空間30 GB
網際網路寬頻網路連線
解析度1920 x 1080
3D 視覺效果和高解析度音 ...
你E個係新版,買新機算啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]