• 瀏覽: 3,462
  • 回覆: 31
引用:
原帖由 xieling 於 24-2-2021 13:34 發表

但係用intel cpu嘅內顯嚟打機 好似有啲 那個喎!

用intel你不如加多張入門嘅amd顯示卡或者nvidia嘅入門顯示卡啦
咁不如用ZEN3+入門卡

熱賣及精選
引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-24 01:38 PM 發表

咁不如用ZEN3+入門卡
同意

https://youtu.be/MJdKcBKaR-U

或者可以睇睇 遲下會出嘅 amd ryzen pro 5700g

引用:
原帖由 xieling 於 24-2-2021 13:38 發表

同意
但佢只係玩Diablo II(2000年版), 就算係3代I5內顯都夠, 唔洗買新機, 仲可以安XP對應返隻GAME添

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-24 01:42 PM 發表

但佢只係玩Diablo II(2000年版), 就算係3代I5內顯都夠, 唔洗買新機, 仲可以安XP對應返隻GAME添
Diablo 2 唔係話可以支援windows 10㗎咩?

既然支援windows 10 就唔需要考慮邊一代嘅cpu啦!

如果依家出新機,當然梗係有新出新。

加上搵粒amd入門嘅a pu都完全能夠應付了, 價錢又唔係好貴絕對能夠接受!

引用:
原帖由 xieling 於 24-2-2021 13:45 發表

Diablo 2 唔係話可以支援windows 10㗎咩?

既然支援windows 10 就唔需要考慮邊一代嘅cpu啦!

如果依家出新機,當然梗係有新出新。

加上搵粒amd入門嘅a pu都完全能夠應付了, 價錢又唔係好貴絕對能夠接受!
diablo 2安過win7可以玩,10未試過

C&C試過win10玩唔到

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-24 01:52 PM 發表

diablo 2安過win7可以玩,10未試過

C&C試過win10玩唔到
如果只係windows 7能夠支援 , 睇嚟要去深水埗購買二手件砌機!

引用:
原帖由 xieling 於 24-2-2021 13:54 發表

如果只係windows 7能夠支援 , 睇嚟要去深水埗購買二手件砌機!
2手廠機平過砌

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-24 01:55 PM 發表

2手廠機平過砌
咁都係嘅, 兩千幾蚊已經可以買到 六系的i7 CPU

多謝各位提供意見
暗黑破壞神2 有以下要求
推薦規格作業系統Windows® 10
處理器Intel® Core i5-9600k 或 AMD Ryzen 5 2600
顯示卡Nvidia GTX 1060 或 AMD Radeon RX 5500 XT
記憶體16 GB 記憶體
硬碟空間30 GB
網際網路寬頻網路連線
解析度1920 x 1080
3D 視覺效果和高解析度音效呈現透過華麗的 4K(2160p)高畫質和 7.1 環繞音響的重製版和重錄版音效打造出絕佳的遊戲體驗並充分發揮 PC 的效能

底板   顯示卡  用華碩

引用:
原帖由 39chan 於 24-2-2021 17:54 發表

多謝各位提供意見
暗黑破壞神2 有以下要求
推薦規格作業系統Windows® 10
處理器Intel® Core i5-9600k 或 AMD Ryzen 5 2600
顯示卡Nvidia GTX 1060 或 AMD Radeon RX 5500 XT
記憶體16 GB 記憶體
硬碟空間30 GB
網際網路寬頻網路連線
解析度1920 x 1080
3D 視覺效果和高解析度音 ...
你E個係新版,買新機算啦

冇玩過,唔知好玩啊?

引用:
原帖由 39chan 於 2021-2-23 09:47 PM 發表

買一部電腦
玩暗黑破壞神2
請各位比意見
謝謝
打PS4 算啦, 畫質 應該咁上下, 幾時出?

引用:
原帖由 前來富有工人 於 2021-2-26 06:26 PM 發表

這遊戲不需要很高配置的,壹般的都沒問題
3D圖像處理重來都不是DIABLO遊戲賣點,分分鐘內顯都夠玩

如果打算玩埋Diablo 4就要張勁啲卡

https://www.youtube.com/watch?v=rBcJzNwMybU

🥜者清,爨者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬每逢佳節倍確診
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]