• 瀏覽: 15,761
  • 回覆: 28
  • 追帖: 2
開268一個月 租華為router
大家點睇

熱賣及精選
我之前續都係258 加華為 router,你一定係用左好多年⋯⋯佢地超衰囉,專恰舊客⋯⋯
我過多2個月到期,今次冇1百樓下,咪想我續⋯⋯

出面其他上網都係百零蚊1000M,double 價錢⋯⋯用左10幾年,應該比最多優惠舊客先架嘛⋯⋯佢地做法相反⋯⋯

引用:
原帖由 林珍兒 於 2021-2-17 21:20 發表

出面其他上網都係百零蚊1000M,double 價錢⋯⋯用左10幾年,應該比最多優惠舊客先架嘛⋯⋯佢地做法相反⋯⋯
用左十年咁上下  感覺俾人當水魚  有人pm我話99 1000m加router 試唔試得過

引用:
原帖由 shepaul 於 2021-2-17 09:32 PM 發表

用左十年咁上下  感覺俾人當水魚  有人pm我話99 1000m加router 試唔試得過
嘩,你都係十年舊客,我都係,舊客真心的貴😰

我依家考慮緊2間,HGc 100M 68蚊同 仲國移動1000m 78蚊⋯⋯

現加用網上痕1000M,其實冇咩用⋯⋯尤其係router 出 wifi,wifi最多幾廿 MB,1000M大水喉,有鬼用⋯⋯又唔係日日睇8K youtube⋯⋯

check 過100M,可以2-3個人同時睇 4k youtube⋯⋯

至於穩定,而家又唔係十幾年前,穩定個藉口唔太有用囉⋯⋯上網斷一下,睇劇斷一下,d劇有緩沖架,可以斷幾分鐘都頂到⋯⋯斷線相比交多一倍,我接受斷線5分鐘😂

加上我自己主要寫下 program,睇吓劇,又唔駛 BT,今次一定唔會比人棍 加上 cut form,登入網上就可以⋯⋯⋯冇100左右,冇得傾⋯⋯

仲有 wifi 另外加好似40,加埋租 router,我頂,2年,我都夠買一個 router la...佢個光纖router hs8245q,2年前好似千零蚊⋯⋯而加都舊喇⋯⋯

引用:
原帖由 林珍兒 於 2021-2-17 21:50 發表

我依家考慮緊2間,HGc 100M 68蚊同 仲國移動1000m 78蚊⋯⋯

現加用網上痕1000M,其實冇咩用⋯⋯尤其係router 出 wifi,wifi最多幾廿 MB,1000M大水喉,有鬼用⋯⋯又唔係日日睇8K youtube⋯⋯

check 過100M,可以2-3個人同時睇 4k youtube⋯⋯

至於穩定,而家又唔係十幾年前,穩定個藉口唔太有用囉⋯⋯上網斷一下,睇劇斷一下,d劇 ...
冇有錯

Cut硬

引用:
原帖由 shepaul 於 2021-2-17 10:16 PM 發表

Cut硬
其他 post,見有人可以續到100左右⋯⋯

引用:
原帖由 林珍兒 於 2021-2-17 22:20 發表

我cut左先 出邊100 都有好多選擇

引用:
原帖由 林珍兒 於 2021-2-17 22:20 發表

難唔難Cut 打個電話上去搞唔搞得掂?

我打算這裡點終止

小弟5月到期,十年舊客。佢地打來傾續約態度好差,仲要比舊約貴。我都費事同佢地傾。我已一早join $58 / 1000m果間。價錢夠朋友,唔使受氣。

我7月到期,又是開續約價268。
真係睬佢都有味 

2年前300M寛頻成日死, 出cut form 不再用, 就offer1000M 平均78*24, 現在要258 / month, 正想找有沒有其他ISP 轉

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]