• 瀏覽: 2,105
  • 回覆: 10
大家好,小弟第1次在此發帖,最近由於要換新電腦的關係順便會更換一個大的電腦屏幕,有兩款屏幕價格與規格都符合自己的選擇,但不知誰的顯示以及功能更佳,希望大家能夠給予意見,謝謝

1:飛利浦345E2AE
2:SAMSUNG  S34J550

熱賣及精選
我覺得平嘅話 21:9 ,3k mon 144Hz ,AOC 或 MSI 都好用 ,太約三千幾吧⋯⋯

引用:
原帖由 EU7509 於 2021-2-16 08:41 PM 發表

大家好,小弟第1次在此發帖,最近由於要換新電腦的關係順便會更換一個大的電腦屏幕,有兩款屏幕價格與規格都符合自己的選擇,但不知誰的顯示以及功能更佳,希望大家能夠給予意見,謝謝

1:飛利浦345E2AE
2:SAMSUNG  S34J550
我會頭三星一票

你唔打機?75Hz 不夠用,大部份人眼都睇到75hz 同144hz 的分別, 要平就AOC啦

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2021-2-17 12:01 AM 發表

你唔打機?75Hz 不夠用,大部份人眼都睇到75hz 同144hz 的分別, 要平就AOC啦
咪買AOC, 我隻32寸AOC買返嚟3999, 剛過保養期2個月就出2條紅藍線係芒中間偏左,
初時用手捽佢會消失,咁就冇理佢,第2日出返嚟照樣咁攪,但過多4個月即係早兩日變左6-7條線,捽佢會少咁幾條,但幾分鐘又走返哂出嚟,
打去AOC問維修價,成為3000大元,仲要唔知幾時有零件
我之前2隻唔同牌子廿幾寸芒,用左4-5年,今日拎返出嚟仲用得冇任何壞

非利浦長開十幾年好想佢壞...

引用:
原帖由 namowing 於 2021-2-26 03:13 PM 發表

咪買AOC, 我隻32寸AOC買返嚟3999, 剛過保養期2個月就出2條紅藍線係芒中間偏左,
初時用手捽佢會消失,咁就冇理佢,第2日出返嚟照樣咁攪,但過多4個月即係早兩日變左6-7條線,捽佢會少咁幾條,但幾分鐘又走返哂出嚟,
打去AOC問維修價,成為3000大元,仲要唔知幾時有零件
我之前2隻唔同牌子廿幾寸芒,用左4-5年,今日拎返出嚟仲用得冇任何壞
我隻aoc用左差不多10年冇事喎

嚴禁公開任何個人通訊資料
嚴禁將電話號碼、電郵地址,icq等及各式通訊途徑顯示或暗示於本論壇。違者會被扣分(10~20分),情況嚴重者我們會選擇直接禁言,帖子會被即時移去。會員間私人通訊請利用PM,新手可使用對象回帖中的通訊icon。
引用:
原帖由 ld933 於 2021-2-26 04:12 PM 發表

我隻AOC都七年幾仲好健康
以前膽機年代最cheap係topcon
靚膽就sony,東芝
中位有菲利普,松下,無記錯仲有nec

引用:
原帖由 ld933 於 2021-2-26 04:12 PM 發表

[attach]12125305[/attach]

附件

IMG_20210226_212816.jpg(463.23 KB)

2021-2-26 09:31 PM

IMG_20210226_211944.jpg(292.96 KB)

2021-2-26 09:31 PM

引用:
原帖由 namowing 於 2021-2-26 09:17 PM 發表

有時壞起上嚟冇得講,每個品牌都會有壞嘅時候
aoc間廠有造好多其它品牌代工,你要避就真係查清楚先至好買

嚴禁公開任何個人通訊資料
嚴禁將電話號碼、電郵地址,icq等及各式通訊途徑顯示或暗示於本論壇。違者會被扣分(10~20分),情況嚴重者我們會選擇直接禁言,帖子會被即時移去。會員間私人通訊請利用PM,新手可使用對象回帖中的通訊icon。
引用:
原帖由 ld933 於 2021-2-26 10:26 PM 發表

有時壞起上嚟冇得講,每個品牌都會有壞嘅時候
aoc間廠有造好多其它品牌代工,你要避就真係查清楚先至好買
你咁講,所有品牌都冇質量問題,係我地用家運氣品題囉?

咁我呢個mon型號, 香港現價全新行貨2900有找,水貨2300   (格價網現價)

開頭同我講冇零件, 問多幾問報價3000, 呢種係乜野服務? 想我唔整定係咁大咬?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]