• 瀏覽: 4,944
  • 回覆: 24
希望能夠掃平貨

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
應該無,能生存到今日既應該不會咁易執,多數自置物業

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2021-2-9 23:48 發表

應該無,能生存到今日既應該不會咁易執,多數自置物業
冇錯!

要執的,十年前都執左大半

D人轉用廠機

惟一可能性,係冇人買,但都冇乜

反而係供應極少

場料】 大缺貨!電腦硬件乜都無?
https://www.pcmarket.com.hk/20210116-leak-of-pc-hardware/

2021年3月
intel tiger lake虎虎生威!
intel rocket lake火箭飛升!
與qualcomm打擊毒果 / AMD / TSMC台毒!
有中國,有intel,世界才有奧運,才有希望!

回覆 引用 TOP

唔係乜都冇,硬碟大量,低階野都有貨

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-10 09:51 發表

唔係乜都冇,硬碟大量,低階野都有貨
梗係!

而家2021年!

仲邊有人的新機用hdd boot機!

梗係個個SSD boot機!

甚至Data都係SSD化!

2021年3月
引用:
原帖由 2021bidenewhope 於 10-2-2021 10:09 發表

梗係!

而家2021年!

仲邊有人的新機用hdd boot機!

梗係個個SSD boot機!

甚至Data都係SSD化!
而家2021年,我買左幾廿隻3T,4T,8T用來儲野,SSD信唔過

而家零售硬件係好地獄,只有自置物業有得做,仲要賺錢一定少過執左佢租舖出去

唔好天真
有硬有市既硬件拎出去放都搶住要
冷門死貨你亦唔會睇上眼

回覆 引用 TOP

咁多年都掠唔少水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2021-2-10 05:07 PM 發表

而家零售硬件係好地獄,只有自置物業有得做,仲要賺錢一定少過執左佢租舖出去
簡單講業主租金離地 是嗎?

引用:
原帖由 hingppt 於 2021-2-10 08:03 PM 發表

簡單講業主租金離地 是嗎?
正常市價租都死啦,五十萬一個月,邊個可以頂到

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2021-2-10 21:10 發表

正常市價租都死啦,五十萬一個月,邊個可以頂到
何況而家?

根本

高階獨顯 + AMD CPU嚴重缺貨,有錢都買唔到!
過時低階硬件,責住冇人要!

兩樣都係死!

一般人都唔去腦場砌穖!去哂買lenovo / HP / dell,甚至用佢地的直接訂購服務!完全不經店家!

睇返pcmarket條link就知!

就算自置物業,自己家人開,唔駛請人,水電都唔夠比!

2021年3月
引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-2-10 10:10 發表

而家2021年,我買左幾廿隻3T,4T,8T用來儲野,SSD信唔過
你用果D台灣垃圾,幾個月甚至幾日就死,梗係咁講!

用samsung SSD,就唔同!

由SSD stick至chip,以至控制器,都絕對100%全自家研發生產!最高兼容可靠性保證!

以870EVO計,
https://www.samsung.com/semicond ... ct/consumer/870evo/

Warrantied TBW for 870 EVO: (每天可讀寫為除開5年,1,827日,已包2個閏年)
150 TBW for 250 GB model - 每天可讀寫84GB
300 TBW for 500 GB model - 每天可讀寫168GB
600 TBW for 1 TB model - 每天可讀寫336GB
1,200 TBW for 2 TB model - 每天可讀寫672GB
2,400 TBW for 4 TB model - 每天可讀寫1,345GB!
* 5-years or TBW, whichever comes first. For more information on the warranty, please find the enclosed warranty statement in the package.

都唔會出事!

可以話,除左長開bt,五年內點開都冇事!

事實上,睇左咁多個版,都未聽過有人用samsung ssd,五年內出事!

2021年3月
引用:
原帖由 2021bidenewhope 於 10-2-2021 21:55 發表

你用果D台灣垃圾,幾個月甚至幾日就死,梗係咁講!

用samsung SSD,就唔同!

由SSD stick至chip,以至控制器,都絕對100%全自家研發生產!最高兼容可靠性保證!

以870EVO計,
https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/consumer/870evo/

Warranti ...
請問1隻8T幾錢? 我要來儲data咋喎,3份copy

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2021bidenewhope 於 2021-2-10 09:30 PM 發表

何況而家?

根本

高階獨顯 + AMD CPU嚴重缺貨,有錢都買唔到!
過時低階硬件,責住冇人要!

兩樣都係死!

一般人都唔去腦場砌穖!去哂買lenovo / HP / dell,甚至用佢地的直接訂購服務!完全不經店家!

睇返pcmarket條link就知!

就算自置物業,自己家人開,唔駛請人,水電都唔夠比!
仲要係,炒價代理食大部分,入炒貨仲要食埋骨,無錢賺仲要食骨,係好L地獄,但代理就係必賺

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]