• 瀏覽: 2,790
  • 回覆: 10
現用緊 Amd rx580玩魔獸,但成日話驅動問題變花畫面。已更新驅動都係一樣。
請教有無便宜顯卡介紹下,打算換左去,謝謝幫忙。手頭緊。謝。

熱賣及精選
引用:
原帖由 choksnake 於 2021-2-4 07:44 PM 發表

現用緊 Amd rx580玩魔獸,但成日話驅動問題變花畫面。已更新驅動都係一樣。
顯示卡我就盡量都唔建議人買二手嘅, 玩LoL平平哋買張 gtx1650都應該可以玩到㗎喇

引用:
原帖由 xieling 於 2021-2-5 04:07 PM 發表

顯示卡我就盡量都唔建議人買二手嘅, 玩LoL平平哋買張 gtx1650都應該可以玩到㗎喇
Gtx1650,市價多少錢?
最便宜去黃金買?

引用:
原帖由 choksnake 於 2021-2-5 04:55 PM 發表

Gtx1650,市價多少錢?
最便宜去黃金買?
現時價錢,呢個就唔清楚,要留待其他師兄答你啦!

引用:
原帖由 xieling 於 2021-2-5 04:56 PM 發表

現時價錢,呢個就唔清楚,要留待其他師兄答你啦!
買卡,都係去黃金睇,最平嗎?謝

引用:
原帖由 choksnake 於 2021-2-5 05:01 PM 發表

買卡,都係去黃金睇,最平嗎?謝
去黃金睇係最有保障, 但未必係最平!

在網上格價平台睇, 往往可以睇到最平的價格, 但好多時只係得個價沒有現貨!

明白,唔該晒

引用:
原帖由 xieling 於 2021-2-5 05:15 PM 發表

去黃金睇係最有保障, 但未必係最平!

在網上格價平台睇, 往往可以睇到最平的價格, 但好多時只係得個價沒有現貨!
師兄,剛剛網上睇過,要成千蚊,有沒其他款幾舊水?

引用:
原帖由 choksnake 於 2021-2-5 05:19 PM 發表

師兄,剛剛網上睇過,要成千蚊,有沒其他款幾舊水?
你張rx580 新買的時候都兩千幾蚊啦, 如果你搵張幾舊水嘅顯卡, 我相信效能都唔知有冇 你依家用緊嗰張顯示卡的一半, 咁買嚟做乜呢?

引用:
原帖由 xieling 於 2021-2-5 05:22 PM 發表

你張rx580 新買的時候都兩千幾蚊啦, 如果你搵張幾舊水嘅顯卡, 我相信效能都唔知有冇 你依家用緊嗰張顯示卡的一半, 咁買嚟做乜呢?
明白,謝謝

引用:
原帖由 choksnake 於 2021-2-4 07:44 PM 發表

試下降頻玩, 用MSI Afterburner 降頻, 唔得再加電壓, 都唔得就換卡, 如有保就拿上廠睇下有無得換俾你,

張卡已壞壞地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]