• 瀏覽: 7,466
  • 回覆: 11
  • 追帖: 1
鄰居網上爬1000m合約到期唔續約,CS 剛通知有多半年免費期使用!
有沒有ching試過?
小弟用左十年未遇過
Ps:打簡體字是土豪,有見莫怪!

熱賣及精選
唔出奇。
想當年(約十年前)我首次裝網上行1000M,被幸運抽中,可以1000天免費用寬頻。
現在應該沒咁大隻蛤乸了。

I don't think so
cuz PCCW has just claimed that they will uncharge the monthly fee after the contract if you don't extent the contract

引用:
原帖由 進擊的地獄榴槤 於 2021-2-3 01:21 PM 發表

鄰居網上爬1000m合約到期唔續約,CS 剛通知有多半年免費期使用!
有沒有ching試過?
小弟用左十年未遇過
Ps:打簡體字是土豪,有見莫怪!
有可能,我12月預先安裝,4月底生效,至今仲可以上到網。

引用:
原帖由 liongdanny 於 2021-2-7 05:37 PM 發表

有可能,我12月預先安裝,4月底生效,至今仲可以上到網。
我呢單係完約後送多6個月免費上網。既然已到期cut左service,我睇唔到有繼續送既理由

有, 我用緊最後免費果6個月.
但唔係突然送嘅, 先前個約講明簽30個月, 完約後另外再送6個月. 你要睇番張合約有冇寫送6個月, 如果有, 你冇理由現在cut咗個服務, 點都用多6個月先.

引用:
原帖由 hkabcdefg 於 2021-2-9 02:02 PM 發表

有, 我用緊最後免費果6個月.
但唔係突然送嘅, 先前個約講明簽30個月, 完約後另外再送6個月. 你要睇番張合約有冇寫送6個月, 如果有, 你冇理由現在cut咗個服務, 點都用多6個月先.
佢果D送唔係連續,係合約期內其中6個月免費,所以基本上都係要食晒成個合約期先至拿到

以上分析純粹本人斷估
並沒有任何理性或非理性根據
請勿隨意跟隨或參考
投資或投機可升可跌,可導致虧損或盈利
投資或投機前可參考所謂專家意見
專家對各下的投資盈虧並沒有任何責任
如有需要,可高聲呼叫『唔好』向大戶救助
引用:
原帖由 進擊的地獄榴槤 於 2021-2-8 06:40 PM 發表

我呢單係完約後送多6個月免費上網。既然已到期cut左service,我睇唔到有繼續送既理由
先預裝未生效都可以照上網未有截斷,你到期再免費6個月,說明PCCW有人情味!

引用:
原帖由 liongdanny 於 2021-2-9 06:51 PM 發表

先預裝未生效都可以照上網未有截斷,你到期再免費6個月,說明PCCW有人情味!
我用左十年,早兩日主動打來開$188叫我續約,相對舊約貴左1倍
呢d叫人情味?

引用:
原帖由 進擊的地獄榴槤 於 2021-2-9 07:16 PM 發表

我用左十年,早兩日主動打來開$188叫我續約,相對舊約貴左1倍
呢d叫人情味?
傾到最後才會有便宜,好多人傾到98元

引用:
原帖由 liongdanny 於 2021-2-9 08:30 PM 發表

唔bargain了
已簽cmhk

引用:
原帖由 liongdanny 於 2021-2-9 08:30 PM 發表

兩年前用300M成日斷線, 把幾火出 cut form, 最後出offer 1000M 平均 $78 * 24, 續後轉快了, 容易找到問題所在及解決了.

現在話續2年要 $258 * 24.
正想轉 isp.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]