• 瀏覽: 5,011
  • 回覆: 21
  • 追帖: 2
本主題由 peterchan 於 2021-1-26 02:27 PM 分類
想請問下幾佰蚊貨仔,速度正又接收好的router有乜好選擇?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
tplink ax50抵用 $599

仲有無其他師兄有好推介?

回覆 引用 TOP

平平地買華為AX3 Pro la

回覆 引用 TOP

華為垃圾

回覆 引用 TOP

我自己用緊華碩RT-AX3000
因為屋企電話,電腦連其實裝置加埋十幾部
速度快過以前果部TP LINK AC1200 好多倍
以前新手提電腦上網要LOAD 成分鐘,依家一開就上到。
另外就係華碩app 裝router 好簡單好容易,一定就搞掂。
如果你屋企有wofi 裝置唔係多,可以留意吓華碩RT-AX1800,呢部1千蚊樓下。
不過你上網睇吓啲人用後感會好啲。

如果裝置多, 可以考慮下上代既貨尾. 但係要係淘寶買先抵.

比如話 Netgear R7960P/8000P, Asus RT-AC86U

如果裝置少但夠新, 有 WIFI6, 就考慮低階既 WIFI 6 Router

但你預唔用 WIFI6 的話, 佢地效能會比上代貨尾差一截

回覆 引用 TOP

紅米AX5 三百零就有

回覆 引用 TOP

你睇番每個channel 的MAX speed 就得。

回覆 引用 TOP

人仔五百多元
ASUS RT-AC88U

附件

未命名.jpg(33.18 KB)

2021-1-31 02:18 PM

回覆 引用 TOP

我用華為AX3 Pro. 家700幾呎,router放屋尾,屋頭門口都收到。所有房間內收發無問題。

引用:
原帖由 Gundam22 於 2021-1-31 02:57 PM 發表

我用華為AX3 Pro. 家700幾呎,router放屋尾,屋頭門口都收到。所有房間內收發無問題。
師兄,請問你係淘定香港買水貨?

引用:
原帖由 Maca321 於 2021-2-1 12:21 PM 發表

師兄,請問你係淘定香港買水貨?
香港買。因包埋三腳插。

引用:
原帖由 Gundam22 於 2021-2-1 09:10 PM 發表

香港買。因包埋三腳插。
啱啱都喺旺角買咗,使用中👍🏻👍🏻

引用:
原帖由 Maca321 於 2021-2-1 09:43 PM 發表

啱啱都喺旺角買咗,使用中👍🏻👍🏻
👍🏻我覺得價錢平,又好用

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]