• 瀏覽: 6,335
  • 回覆: 11
as subject. Thanks~

熱賣及精選
引用:
原帖由 lanhk 於 2021-1-18 10:22 AM 發表

as subject. Thanks~
應該唔洗

如果本身 300M 入屋,PCCW 已經係光纖,凈係換 Modem 就會!

引用:
原帖由 豬肉仔. 於 2021-1-18 12:53 PM 發表

如果本身 300M 入屋,PCCW 已經係光纖,凈係換 Modem 就會!
那 modem 要換嗎?

引用:
原帖由 lanhk 於 2021-1-19 09:06 發表

那 modem 要換嗎?
咪答咗你囉,仲要問多次?!🤔

引用:
原帖由 豬肉仔. 於 2021-1-19 09:14 AM 發表

咪答咗你囉,仲要問多次?!🤔
Sorry, i mean 轉那一款? 是否連 wifi router?

師父要上門測試速度是否合格, 如果提速之後光纖或modem出問題, 就會即時更換.

你不如講你個 modem 係邊款, 睇下有冇 ching 用緊同款但 1000M, 有咪即是唔駛換

引用:
原帖由 lanhk 於 2021-1-19 04:04 PM 發表

Sorry, i mean 轉那一款? 是否連 wifi router?
你冇join wifi plan 就算 modem support wifi 都會 disable 左

引用:
原帖由 howevera 於 2021-1-20 07:40 PM 發表

你不如講你個 modem 係邊款, 睇下有冇 ching 用緊同款但 1000M, 有咪即是唔駛換
華為 HG863

引用:
原帖由 howevera 於 2021-1-20 07:41 PM 發表

你冇join wifi plan 就算 modem support wifi 都會 disable 左
佢好似想質我要隻 router.
因為電話唔係我聽, 佢話要換個 AC 制.... 所以我估佢係講 AC 的 Router.

引用:
原帖由 lanhk 於 2021-1-20 08:26 PM 發表

佢好似想質我要隻 router.
因為電話唔係我聽, 佢話要換個 AC 制.... 所以我估佢係講 AC 的 Router.
你本身果隻冇 wifi, 可能你新 plan 有 wifi, 所以要換 modem

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]